Gledalci v Stožicah so bolj uživali v prvem kot v drugem polčasu. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Gledalci v Stožicah so bolj uživali v prvem kot v drugem polčasu. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Robert Prosinečki
Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, ki je za Olimpijo igral v sezoni 2002/03, je s svojimi varovanci v pretekli sezoni osvojil srbski pokal, v državnem prvenstvu pa je zasedel drugo mesto. Za Partizanom je Zvezda zaostala 12 točk. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Ermin Šiljak
Ermin Šiljak bo s svojimi varovanci prihodnji četrtek v 1. predkrogu Evropske lige v Stožicah pričakal luksemburški klub Jeunesse Esch. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Strelca v prvem polčasu sta bila Anej Lovrečič z 11-metrovke in Andraž Šporar, končni izid pa je v 89. minuti postavil rezervist Filip Valenčič.

Razburljivih uvodnih 20 minut
Pred približno 4.000 gledalci so v odličnem navijaškem vzdušju (zelo glasna je bila tudi kar velika skupina navijačev Beograjčanov) gostitelji, ki so nastopili z novimi dresi, začeli izjemno poletno. Prvi strel je v 4. minuti sprožil mladi Šporar. Ob njem je v začetni enajsterici zaigral tudi drugi najnovejši novinec pri zmajih Rok Baskera.

V 10. minuti je Dalibor Radujko sijajno podal v globino Davorju Škerjancu, tega je podrl vratar Boban Bajković in sodnik je pokazal na belo točko. Uspešni izvajalec je bil Lovrečič. Tri minute pozneje je na semaforju že svetil izid 2:0. Znova se je z asistenco izkazal Radujko, Šporar se je na robu kazenskega prostora še lepše otresel enega izmed branilcev in nekoliko z leve strani neubranljivo meril v daljši kot. V 18. minuti je imela Olimpija priložnost za novo povišanje vodstva, vendar je po prekršku nad Baskero Lovrečič z 11-metrovke streljal čez prečko.

Valenčič postavil piko na i
V drugi polovici prvega polčasa Olimpija ni bila več tako razigrana, nekaj več od igre je imela Zvezda, a ni resneje ogrozila domačega vratarja Elvisa Džafića. Po odmoru so gledalci ob številnih menjavah na obeh straneh spremljali bolj raztrgano igro, veliko izrazitih priložnosti ni bilo. Potem ko je Nikola Nikezić v 89. minuti izgubil dvoboj iz oči v oči z rezervnim vratarjem Aleksandrom Kirovskim, pa ga je nekaj trenutkov pozneje po lepi akciji z 12 metrov premagal Valenčič za končnih 3:0.

Lani, ko je ob 100-letnici nogometa v Ljubljani konec junija v Stožicah gostoval Partizan, se je srečanje končalo z izidom 2:2.

Izjavi trenerjev po tekmi
Ermin Šiljak: "Hvala Crveni zvezdi, ker se je odzvala na naše povabilo. To je bil za nas dober test. Res je, da smo v neki fizični prednosti, ker smo nekoliko prej začeli priprave. Tekma je bila z mojega vidika izredno dobra, igralci so se držali mojih navodil. V tem so me zadovoljili, so pa določene stvari, ki jih bo treba tudi še popraviti. Imamo nekaj igralcev, ki smo jih dobili šele pred dnevi in še niso uigrani z ekipo ter tudi še niso pripravljeni, kot bi morali biti. Upam, da bodo te slabosti čim prej odpravljene. Julija nas čaka zelo naporen ritem, treba bo rotirati vse igralce. Imamo nekaj zdravstvenih težav. Jović je včeraj nehal jemati antibiotike in je v velikem zaostanku, Sretenović je dobil udarec v nos in ni mogel več dihati, zato sem ga zamenjal, Salkiću je obrnilo koleno, zato je odšel z igrišča že ob polčasu. Pojavilo se je kar nekaj poškodb, bomo videli, kako bo v prihodnjih dneh. Upam, da si bodo vsi opomogli čim prej."
Robert Prosinečki: "Čestitke Olimpiji, ki je povsem zasluženo premagala Crveno zvezdo. Glede na to, da smo sredi priprav, smo gotovo nekoliko utrujeni, a to ne sme biti izgovor. Olimpija je bila enostavno veliko boljša. Mi imamo še kar nekaj časa za priprave, evropske nastope bomo začeli 19. julija (proti beloruskemu klubu Naftan Novopolock, op. a.) in moramo še marsikaj popraviti. Vaš novi stadion je res prelep, gotovo je veliko veliko boljši, kot je bil tisti za Bežigradom (smeh). Mislim, da sem tisto leto, ko sem igral za Olimpijo, užival, zato se je vedno lepo vrniti v Ljubljano."
Prijateljska tekma:
OLIMPIJA
- CRVENA ZVEZDA 3:0 (2:0)
4.000; Lovrečič 11./11-m, Šporar 14., Valenčič 89.

Olimpija: Džafić (46./Šeliga), Salkić (46./Sarasola), Zarifović, Sretenović (70./Kovačevič), Delamea (58./Božič), Ivelja, Radujko, Lovrečič (70./Trifković), Baskera (64./Valenčič), Škerjanc (76./Nikezić), Šporar.

Crvena zvezda: Bajković (64./Kirovski), Krneta (70./Kadu), Mikić, Mladenović, Lazović (83./Mirić), Evandro, Dimitrijević (67./Simić), Vesović (46./Assamoah), Milivojević, Milunović, Kasalica (64./Perović).