Takole bo izgledal Športni park Stožice, ko bo do konca tudi zgrajen. Stadion na levi, dvorana na desni, pod zemljo pa parkirišča in nakupovalni center. Foto: MMC RTV SLO
Takole bo izgledal Športni park Stožice, ko bo do konca tudi zgrajen. Stadion na levi, dvorana na desni, pod zemljo pa parkirišča in nakupovalni center. Foto: MMC RTV SLO
Čez leto dni v Stožicah stadion in dvorana
Dan odprtih vrat v Stožicah

Najprej je ljubljanski župan Zoran Janković potek del razkazal novinarjem, do 19.00 pa ste se lahko tja podali tudi vi. Kot so povedali na novinarski konferenci, bo trgovski center v Stožicah namesto srbske Delte gradila avstrijska Supernova. Direktor te družbe Frank Albert je pojasnil, da bo trgovski center zgrajen najpozneje konec leta 2011. Janković pa hkrati vztraja, da bosta stadion s 16.000 sedeži in večnamenska športna dvorana z 12.480 sedeži nared do 30. junija 2010. Prva reprezentančna tekma na novem stadionu naj bi bila 11. avgusta 2010.

Več o prihodu Supernove v Stožice lahko preberete tukaj. Videoposnetke o dogajanju na dnevu odprtih vrat si oglejte v videonovici desno spodaj.

Gradbišče stadiona so si poleg ministra Igorja Lukšiča in slovenskega gradbenega "barona" Ivana Zidarja (prišel je v elegantni obleki in športni obutvi) ogledali tudi nogometaši Olimpije s trenerjem Branetom Oblakom. "Fasciniran sem. Nisem si mislim, da je že toliko narejenega in da je gradnja že zelo daleč. Kot kaže, naj bi bil dejansko čez eno leto zgrajen stadion. Upam, da jim bo uspelo," je povedal Oblak. Olimpija bo v prihodnji sezoni tako kot Interblock igrala na stadionu v Spodnji Šiški, v sezoni 2010/11 pa se bo preselila na novo domovanje. "Upam, da bo Olimpiji šlo na boljše, nisem pa najbolj gotov. Želim si, da bi bil tu prisoten še dve ali tri leta, ko bo to zgrajeno, če ne, bom pa od daleč gledal," je s širokim nasmeškom na obrazu še dodal Oblak.

Med bolj zanimivi dialogi na gradbišču so bili seveda tisti med Jankovićem in Oblakom. Ljubljanski župan je na vsakem koraku poudarjal, da je bil danes že ob 6.00 na Golovcu, kljub temu pa je Oblaku dejal, da si z njim ne bi upal iti trenirati. "A si videl, Brane?" je nekdanjo zvezdo nogometa vprašal Janković. "Vse sem videl. Tam je dvorana, kajne?" mu je odgovoril Oblak. Janković pa nazaj: "Ne, pridi, da ti pokažem ... Ti si nogometaš, kaj sprašuješ zdaj za dvorano? A bi igral mali nogomet?"


Gradbišče dvorane sta med drugim obiskala trener Uniona Olimpije Jure Zdovc in košarkarska legenda Peter Vilfan. "Ne dvomim, da bo dvorana zgrajena do takrat, ko mora biti. Občutki so fenomenalni. Mislim, da Ljubljančani 40 ali 50 let čakajo na novo dvorano oziroma na športni objekt, v katerem bodo lahko ljubljanski vrhunski športniki in mislim, da tudi ostali, končno igrali v razmerah, ki jih imajo praktično že vsepovsod po Evropi," je svoje poglede na gradnjo razkril Vilfan.

Čez leto dni v Stožicah stadion in dvorana
Dan odprtih vrat v Stožicah