Sebastjan Gobec z izjemo kratke avanture v Belgiji že vse od leta 1997 neprekinjeno nosi dres Celja. V 17 prvoligaških sezonah je igral na 442 tekmah in dosegel 31 zadetkov, največ prav v letošnji, ko se je šestkrat vpisal med strelce. Foto: Aleš Fevžer
Sebastjan Gobec z izjemo kratke avanture v Belgiji že vse od leta 1997 neprekinjeno nosi dres Celja. V 17 prvoligaških sezonah je igral na 442 tekmah in dosegel 31 zadetkov, največ prav v letošnji, ko se je šestkrat vpisal med strelce. Foto: Aleš Fevžer
Sebastjan Gobec
Tudi Gobec bo v petek ob 18.00 v celjski dvorani Zlatorog, kjer bo poslovilna tekma rokometnega vratarja Dejana Perića: "Poznam ga osebno. Je zelo topel in človek na mestu. Mislim, da si res zasluži pravo slovo od vseh Celjanov." Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Maribor do 8. pokalne zmage

Maribor je bil boljši z 1:0 in še drugič zapored ustavil nogometaše iz knežjega mesta na zadnji stopnički. 33-letni kapetan Celja, s katerim se po igrišču podijo večinoma več kot desetletje mlajši soigralci, si je po tekmi vzel nekaj minut tudi za MMC.


Sebastjan, Celje se je kar dobro upiralo Mariboru, a na koncu ste še drugič zapored v finalu pokala ostali praznih rok.
Poraz boli. Predvsem zaradi tega, ker smo bili enakovredni in na trenutke morda celo boljša ekipa. V prvem polčasu smo imeli tri ali štiri zelo lepe priložnosti, a jih nismo izkoristili. Maribor je vrhunska ekipa, izkoristil je priložnost, se na koncu kakovostno branil in osvojil pokal.

Boli ta poraz bolj kot tisti lanski v Stožicah, ko ste v finalu izgubili po 11-metrovkah?
Mislim, da ja. 11-metrovke so loterija in tu si nimaš česa očitati. Danes pa smo bili enakovredni, kot sem že dejal. Odigrali smo dobro tekmo, zato je škoda, da nismo izvlekli česa več. Maribor je bil nekajkrat stisnjen na svojo polovico.

Kako bi ocenili celotno sezono? V prvenstvu ste zasedli peto mesto. To je najbrž kar realno, kajne?
Če bi me pred sezono vprašali, bi rekel, da bi s petim mestom presegli pričakovanja. Zdaj pa mislim, da je to kar realen domet naše ekipe. Selekcija je bila dobro narejena, športni direktor in nekdanji trener Marijan Pušnik sta pripeljala mlade fante in verjela v njih. Sezona se nam je poklopila z vseh vidikov. Vsi skupaj moramo biti zadovoljni, tudi zaradi tega, ker smo se znova uvrstili v Evropo.

Lahko v novi sezoni stopite še kakšno stopničko višje?
To mora biti primarni cilj vseh nas v klubu. Če bi radi stagnirali, se nima smisla ukvarjati s športom. Radi bi naredili korak naprej, bili konkurenčni najboljšim ekipam v Sloveniji, se uvrstili vsaj v 2. krog kvalifikacij za Evropsko ligo in si nato znova priborili nastop v evropskem tekmovanju.

Že po lanskem finalu ste poudarili, da so se razmere v klubu finančno stabilizirale. Ste zadovoljni s trenutnim stanjem?
Kar se tiče tega, je treba pohvaliti upravo in gospoda Darka Klariča, ki je prišel pomagat klubu. Res je, da so naši prejemki nizki, toda so redni in jih prejemamo natančno na datum, za katerega smo dogovorjeni. To nam zelo veliko pomeni. Niso nam dolžni niti evra in mislim, da smo eni izmed redkih v Sloveniji, ki smo v takšnem položaju.

Že vrsto let igrate v slovenski ligi. Kako bi ocenili njen razvoj?
Mislim, da je slovenska liga dobra liga. Mogoče jo nekateri podcenjujejo, dejstvo pa je, da se je prvak Maribor dve leti zapored uvrstil v Evropsko ligo, kar je zelo velik uspeh. Večina njegovih igralcev je zrasla v slovenski ligi, razen tujcev. Res pa je, da je finančna situacija takšna, kot je, in v ligi ni več toliko kakovostnih tujcev. Je pa več priložnosti za mlade, perspektivne igralce. Mislim, da je to trenutno edina in prava pot.

Bi mogoče izpostavili koga v vaši ekipi, za katerega mislite, da ga čaka še posebej lepa kariera?
Ne bi jih izpostavljal. Veliko jih je. Tudi danes so pokazali, da je treba računati na njih. Mislim, da imajo v prihodnosti potencial tudi za reprezentanco. Imeli smo dobro roko pri selekcioniranju, zdaj jih je treba samo usmeriti na pravo pot. Trdo morajo delati in pred njimi bo lepa prihodnost.

Vi osebno še naprej ostajate na igriščih?
Za zdaj ja. Še vedno sem motiviran, želim igrati in se počutim zdravega.

Potem ko Celje na prvi stopnji ni dobilo licence za nastopanje v prvi ligi in Evropi za prihodnjo sezono, je licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije v ponedeljek odobrila pritožbo Celjanov, ki so imeli zaradi stečaja gradbenega podjetja CMC nekaj težav s severno tribuno stadiona Arena Petrol.
Maribor do 8. pokalne zmage