Pep Guardiola je prepričan, da Lionel Messi do konca kariere ne bo zapustil Barcelone. Foto: EPA
Pep Guardiola je prepričan, da Lionel Messi do konca kariere ne bo zapustil Barcelone. Foto: EPA

32-letni zvezdnik je celotno športno pot igral za Barco, za poleti pa ima v pogodbi klavzulo, ki mu omogoča odhod brez odškodnine.

Guardiola je med letoma 2008 in 2012 sedel na klopi Barcelone v zlatem obdobju kluba, z Messijem v glavni vlogi je trikrat osvojil špansko prvenstvo in dvakrat tudi Ligo prvakov (2009 in 2011). Angleški novinarji seveda spremljajo krizo Barcelone in so vprašali Guardiolo o morebitnem prihodu Messija v Manchester.

"Ostal bo v Barceloni. To je tudi moja želja. Mislim, da bo končal kariero v Barceloni," je odločno pripomnil Guardiola, ki je v preteklih dveh sezonah osvojil tudi naslov angleškega prvaka, ki pa je letos nedosegljiv. Neporaženi Liverpool ima na vrhu lestvice ogromnih 22 točk naskoka.

Sterling bo manjkal v prihodnjih tednih
Raheem Sterling nekaj tednov ne bo mogel igrati za Manchester City. Angleški reprezentant jamajškega rodu si je ob porazu proti Tottenhamu poškodoval levo stegensko mišico.

"Podrobni pregledi so pokazali, da bodo potrebni tedni za okrevanje. Ne morem še povedati natančno, kako dolgo bo to," je pojasnil Guardiola.