Jaka Bijol (prvi z desne) je na Brdo prišel dan po doseženem zadetku ob zmagi njegovega Udineseja nad Interjem (3:1). Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Bijol (prvi z desne) je na Brdo prišel dan po doseženem zadetku ob zmagi njegovega Udineseja nad Interjem (3:1). Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Šeško do gola že v 17. sekundi, Šporar po trku z igrišča

"Zelo lep občutek, posebej pred polnim stadionom je bilo to nekaj nepozabnega. S Sandijem (Lovrićem) sva se odlično znašla, pustili smo dober vtis in le upamo lahko, da bomo te predstave v prihodnje še nadgradili," je povedal obrambni igralec, ki po tekmi v Vidmu ni imel veliko priložnosti za druženje z vratarjem Interja Samirjem Handanovićem: "Nekaj malega sva poklepetala, a občutki so bili različni in težko je potem kaj dosti razglabljati."

V soboto ob 18.00 izbrance Matjaža Keka v Stožicah čaka obračun z Norveško, prihodnji torek pa še gostovanje na Švedskem. Obramba bo predvsem v soboto na preizkušnji, saj prihaja Erling Haaland, ki je to poletje okrepil Manchester City in dokazal, da je vreden 60 milijonov evrov, kolikor je City odštel Borussii Dortmund. Zadel je na zadnjih šestih tekmah Cityja, z enajstimi zadetki pa je trenutno zanesljivo najboljši strelec Premier lige.

Bijol prišel na zbor reprezentance na krilih odločilnega gola proti Interju

"Je eden najboljših napadalcev na svetu, a na prvi tekmi (v Oslu je bilo 0:0) smo dokazali, da ga lahko ustavimo. Moramo gledati kar na vso norveško reprezentanco, biti boljši od njih in se potruditi, da Haaland ne bo imel svojih priložnosti," dodaja Bijol.

Tudi njegov soigralec pri Udineseju Sandi Lovrić ima veliko razlogov za dobro voljo: "Zelo dobro smo začeli sezono, v klubu vlada dobro vzdušje in tudi sam preživljam enega najlepših obdobij v karieri." Kaj pa pričakuje od naslednjih dveh tekem Slovenije? "Čakata nas zelo težki tekmi, ampak pokazali smo, da se lahko enakovredno kosamo. Imamo dovolj časa, da se ustrezno pripravimo na Norveško in Švedsko. Obe ekipi sta zelo fizični, kar je po mojem mnenju tudi njihova največja prednost. Treba bo biti čvrst v dvobojih in potem bo zagotovo lažje."

Slovenija bo v soboto v Stožicah igrala z Norveško, naslednji torek pa v Stockholmu s Švedsko. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija bo v soboto v Stožicah igrala z Norveško, naslednji torek pa v Stockholmu s Švedsko. Foto: www.alesfevzer.com

Žan Celar je zaradi poškodbe že zapustil reprezentančni zbor in ni dočakal Jana Oblaka in Davida Brekala, ki sta v večernih urah prispela na Brdo pri Kranju. Dodatno je selektor Matjaž Kek vpoklical Miho Mevljo (Spartak Moskva) in Jana Mlakarja (Hajduk).

LIGA B, skupina 4, 5. krog, sobota ob 18.00:
SLOVENIJA - NORVEŠKA

Ob 20.45:
SRBIJA - ŠVEDSKA

6. krog, torek, 27. septembra, ob 20.45:
ŠVEDSKA - SLOVENIJA
NORVEŠKA - SRBIJA

Lestvica:             
NORVEŠKA      4 3 1 0 6:3 10
SRBIJA       4 2 1 1 7:4 7
ŠVEDSKA      4 1 0 3 5:6 3
SLOVENIJA     4 0 2 2 3:8 2