Roberto Firmino je dosegel dva zadetka v prve pol ure, nato pa je še podal za tretji zadetek Hoffenheima. Foto: EPA
Roberto Firmino je dosegel dva zadetka v prve pol ure, nato pa je še podal za tretji zadetek Hoffenheima. Foto: EPA

V soboto je Hoffenheim z dvema goloma Sejada Salihovića z bele točke prišel do popolnoma nepričakovane zmage na stadionu Westfalen v Dortmundu (1:2), s tremi točkami je prehitel Fortuno na 16. mestu in si zagotovil dve dodatni tekmi proti tretjeuvrščeni ekipi druge lige.

Prav Salihović je v 11. minuti s prostega strela podal oster predložek pred vrata, Roberto Firmino pa je z levico zatresel mrežo. Po pol ure igre je Andreas Beck z desne strani mimo vratarja Tobiasa Sippla poslal žogo pred vrata, kjer je razigrani Firmino le še podstavil desnico in povišal na 2:0.

V 58. minuti je Kaiserslautern prišel do zelo pomembnega zadetka v gosteh, ki šteje dvojno. Alexander Baumjohann je izjemno zaposlil Mohamadouja Idrissouja, ki je preigral vratarja Koena Casteelsa in z levico znižal. Devet minut zatem je z močnim strelom končni izid postavil Sven Schipplock, ki je bil v igri le dve minuti, podal je najboljši igralec tekme Firmino.

Povratna tekma bo v ponedeljek zvečer na Betzenbergu.

Dodatne kvalifikacije, prva tekma:
HOFFENHEIM - KAISERSLAUTERN 3:1 (2:0)
30.135; Roberto Firmino 11., 29., Schipplock 67.; Idrissou 58.

Hoffenheim: Casteels, Beck, Abraham, Vestergaard, Thesker, Polanski, Rudy (65./Schipplock), Salihović (87./Süle), Johnson, Roberto Firmino, Volland.

Kaiserslautern: Sippel, Dick, Torrejon, Heintz, Löwe, Borysiuk, Orban, Weiser (76./Bunjaku), Baumjohann, Hoffer (68./Riedel), Idrissou (90./Zellner).

Sodnik: dr. Felix Brych


Povratna tekma, ponedeljek ob 20.30:
KAISERSLAUTERN - HOFFENHEIM