Foto:
Foto:
Volker Roth, predsednik sodniškega komiteja pri nemški nogometni zvezi.

V soboto je nemška nogometna zveza (DFB) sporočila, da je sodnik v preiskavi zaradi spornih odločitev na pokalni tekmi med Hamburgerjem in Paderbornom, ki jo je s 4:2 dobil slednji, amaterski klub.

Hoyzer je namreč po vodstvu Hamburgerja z 2:0 zaradi domnevnega ugovarjanja najprej izključil Emila Mpenzo in nato Paderbornu podaril še dve enajstmetrovki. To pa ni njegov edini greh, saj je DFB medtem preiskavo razširil še na pet tekem v drugi in tretji ligi. Na štirih je sodil prav Hoyzer.

25-letni malopridnež, ki se do zdaj še ni preizkusil v elitni Bundesligi, je sporna dejanja najprej zanikal, zdaj pa jih je le priznal in tožilcem tudi ponudil pomoč pri nadaljnjih preiskavah. Obžaloval je svoje grehe in se opravičil nemški nogometni zvezi, sodniškim kolegom in navijačem.

Vodilni možje sodniškega komiteja pri DFB-ju so strogo okrcali Hoyzerjevo ravnanje in že sprejeli nekaj ukrepov, s katerimi naj v prihodnje do podobnih osramotitev ne bi prihajalo več. Po novem bodo sodnike delegirali le dva dneva pred tekmami, sodniški nadzorniki bodo prisotni tudi na srečanjih prvega kroga nemškega pokala (do zdaj od drugega), novi sodniki pa bodo najprej tri leta nadzorovani v nižjih ligah, preden se bodo lahko preselili v drugo Bundesligo.