Proslavljanje osmega naslova prvaka se je za nekatere navijače Maribora žal končalo v bolnišnici. Foto: www.maribor-sport.com
Proslavljanje osmega naslova prvaka se je za nekatere navijače Maribora žal končalo v bolnišnici. Foto: www.maribor-sport.com
MMC-jev uporabnik VMB 5 je na Naš splet naložil sliko zloglasne ograje v Ljudskem vrtu. Foto: MMC RTV SLO
26 navijačev poškodovanih v Mariboru
Predčasni vdor navijačev na igrišče

Ob koncu tekme 33. kroga PrveLige med Mariborom in Mik CM Celjem (1:0) so navijači želeli na zelenici stadiona skupaj z nogometaši slaviti osmi naslov državnih prvakov v samostojni Sloveniji. Pri plezanju čez varnostno ograjo se je 26 ljudi poškodovalo, od tega osem huje, zato so jih odpeljali v mariborski klinični center, je poročal Radio Slovenija. Na streho stadiona je nekdo vrgel gorečo baklo, ki je povzročila požar, a so ga gasilci pravočasno pogasili.

"Ograja je ostra kot britvica in tukaj so se navijači porezali. Svoje je naredila tudi masa ljudi. Poškodovanih pa je mnogo več ljudi, saj vsi niti niso poiskali pomoči v mariborskem kliničnem centru. Dejansko je bilo lažje in težje poškodovanih skoraj 100 ljudi."
MMC-jev uporabnik Sivi panter

14-letnica je ostala brez prstov na eni roki, medtem ko so se kirurgi pri 19-letnem navijaču trudili rešiti sredinec.

Ban meni, da klub ne nosi krivde
Uprava Nogometnega kluba Maribor obžaluje, da so se navijači poškodovali, hkrati pa meni, da je dosledno izpolnjevala varnostne standarde: "NK Maribor je vsekakor dosledno izpolnjeval vsa navodila upravne enote in priporočila policije. Jasno, da globoko obžalujemo, da so se nekateri naši navijači ob slavju poškodovali," je povedal direktor Dejan Ban.

Predsednik Zveze mariborskih športnih društev Alojz Križman meni, da je dogodek na koncu tekme skalil vse tisto, kar so prej dosegli vijoličasti: "Za to, kar se je dogajalo, ni nobenega opravičila. Iskati krivdo je po svoje nesmiselno. Kakršne koli obtožbe na eden ali drugi račun so preuranjene."

Po mnenju policistov Maribor ni zagotovil vseh ukrepov in bo kot organizator tekme in odgovorna oseba zaradi kršitve zakona o javnih zbiranjih kaznovan.

Šarić jih je dobil po glavi
Da varnostniki niso bili kos dogajanju v Ljudskem vrtu, kažejo tudi besede Martina Šarića. "Tako kot soigralci sem imel po zadnjem sodniškem žvižgu le eno željo, in sicer kar najhitreje zapustiti igrišče. Pot do slačilnice pa je bila daljša kot kdaj koli doslej, saj me je eden izmed gledalcev, ki so pritekli na igrišče udaril po glavi in obležal sem na tleh. Še danes imam glavobol," je sobotno dogajanje za spletno stran Mik CM Celja opisal nogometaš sredine igrišča.

T. O.

26 navijačev poškodovanih v Mariboru
Predčasni vdor navijačev na igrišče