Josip Iličić je edini letošnji zadetek v italijanskem prvenstvu dosegel konec oktobra na San Siru proti Milanu (1:1). Foto: Reuters
Josip Iličić je edini letošnji zadetek v italijanskem prvenstvu dosegel konec oktobra na San Siru proti Milanu (1:1). Foto: Reuters

Sloviti italijanski časnik piše, da je imel klub iz Firenc odprte tri možnosti za zamenjavo slovenskega nogometaša, ki si želi zapustiti Toskano: iz Vidma bi namesto njega prišel Kolumbijec Luis Muriel, iz Bergama Argentinec German Denis, iz Torina pa Fabio Quagliarella ali bolj verjetno Juan Sanchez Mino. Vodstvo Fiorentine je bilo sicer najbolj naklonjeno prvi možnosti, poleg teh treh klubov pa italijanski mediji kot potencialno novo sredino za "zamrznjenega" slovenskega reprezentanta omenjajo še Sampdorio.

Kranjčan, ki bo konec januarja dopolnil 27 let, je za Violo v tej sezoni v Serie A igral na 11 tekmah in dosegel en zadetek, v Evropski ligi pa je nastopil trikrat in se prav tako enkrat vpisal med strelce.

Kot je znano, se je Iličić na začetku novembra znašel v težavah po tekmi proti Napoliju (0:1). Ko so mu navijači ob zamenjavi žvižgali, jim je z gesto "ukazal", naj utihnejo. Vodstvo kluba ga je denarno kaznovalo in mu predlagalo, naj se javno opraviči navijačem. Opravičilo se je tudi zgodilo, vendar je Iličić v zadnjih dveh mesecih igral zelo malo.
Krhin in/ali Kurtić v Verono?
Gazzetta piše tudi o zanimanju Hellasa Verone za Reneja Krhina (Inter) in Jasmina Kurtića (Fiorentina). Več bo znano v prihodnjih dneh.