Juventus je četrto leto zapored slavil na rimskem Olimpicu. Foto: Reuters
Juventus je četrto leto zapored slavil na rimskem Olimpicu. Foto: Reuters
Medhi Benatia je z dvema goloma potopil Milan. Foto: Reuters
Massimiliano Allegri se je znašel na rokah svojih izbrancev. Foto: Reuters

Stara dama, ki je osvojila rekordno 13. pokalno lovoriko, ima dva kroga pred koncem Serie A šest točk prednosti pred Napolijem in precej boljšo razliko v zadetkih. Sedmi zaporedni "scudetto" je tako rekoč že v vitrini. Milan je v prvenstvu šele na šestem mestu in tudi v prihodnji sezoni ne bo igral v Ligi prvakov. Zadnjo lovoriko je osvojil leta 2011.
Zelo izenačen prvi polčas
V prvem polčasu je bil Milan nevaren. Najlepšo priložnost je imel Patrick Cutrone v 8. minuti, ko se je izkazal Gianluigi Buffon. Tik pred odmorom je Medhi Benatia pokosil Hakana Calhanogluja ob stranski črti. Sodnik Antonio Damato presenetljivo ni dosodil prostega strela, ampak je zapisal konec prvega polčasa. S tem je zelo razjezil rdeče-črne.
Benatia potopil Milan
Na začetku nadaljevanja je stara dama pritisnila, priložnosti so se vrstile. V 56. minuti je z močnim strelom poskusil Paulo Dybala, izkazal pa se je Donnarumma. Kot je izvedel Miralem Pjanić, Benatia pa je z glavo sijajno preusmeril žogo v malo mrežico.
Po uri igre je Douglas Costa streljal z roba kazenskega prostora z levo nogo. Donnarumma je zelo slabo posredoval in žoga mu je ušla v mrežo. Igra Milana je popolnoma razpadla. V 64. minuti je po podaji iz kota z glavo streljal Mario Mandžukić, Donnarummi pa žoge presenetljivo ni uspelo zadržati, izbil jo je naravnost na nogo Benatie, ki je povišal na 3:0.
Za konec še avtogol Kaliniča
Četrt ure pred koncem je rezervist Nikola Kalinić z glavo zatresel lastno mrežo in postavil piko na i katastrofalnemu drugemu polčasu Milančanov.

Gattuso: Razočarali smo 35.000 navijačev
"Moji izbranci so v drugem polčasu prikazali sijajno predstavo. Zares smo si zaslužili zmago. Milan je igral zelo dobro v prvem polčasu," je pojasnil trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Gennaro Gattuso je bil zelo razočaran: "Tak je nogomet. Juventus sploh ni bil nevaren do 56. minute. V zaključku tekme smo plačali vsako napako. 35.000 naših navijačev je prišlo v Rim in zelo smo jih razočarali."

Finale, Rim:
JUVENTUS - Milan 4:0 (0:0)
Benatia 56., 64., Douglas Costa 61., Kalinić 76./ag

Juventus: Buffon, Cuadrado, Barzagli, Benatia, Asamoah, Pjanić ( 87./Marchisio), Khedira, Matuidi, Dybala ( 83./Higuain), Douglas Costa ( 73./Bernardeschi), Mandžukić.

Milan: G. Donnarumma, Calabria , Bonucci, Romagnoli, Rodriguez, Kessie, Locatelli ( 80./Montolivo), Suso ( 68./Borini), Bonaventura, Calhanoglu, Cutrone ( 62./Kalinić).

Sodnik: Antonio Damato