Gonzalo Higuain bo namesto modrega zdaj nosil belo-črni dres. Foto: EPA
Gonzalo Higuain bo namesto modrega zdaj nosil belo-črni dres. Foto: EPA
Higuain prispel v Torino

Novica ni presenetljiva, saj je bilo le vprašanje časa, kdaj bo prestop uradno potrjen, potem ko se je o njem govorilo že nekaj dni. Odprt je bil le še dogovor med obema kluboma, zdaj pa je tudi to poglavje v pogajanjih zaprto.
Stara dama bo Neapeljčanom za najboljšega strelca italijanskega prvenstva v pretekli sezoni (36 zadetkov) v dveh obrokih odštela 90 milijonov evrov, kar je rekordni znesek v Italiji in tretji v zgodovini nogometa. Dražja nakupa si je privoščil le Real Madrid, ko je v svojo jato leta 2013 zvabil Garetha Balea (100,8 milijona) in leta 2009 Cristiana Ronalda (94 milijonov).
Po poročanju italijanskih medijev je argentinski reprezentant z italijanskimi prvaki sklenil štiriletno pogodbo, po kateri bo dobival 7,5 milijona evrov na leto. Pri dozdajšnjem moštvu je prejemal dva milijona manj.

28-letni Higuain, ki je v Napoli pred tremi leti iz Reala prišel za 37 milijonov evrov, je imel z drugim najboljšim moštvom Serie A pogodbo do leta 2018. Selitev v Torino seveda ni razveselila navijačev Napolija, ki so že v soboto v središču mesta sežigali drese z njegovim imenom in številko 9. Higuain je namreč zdravniške preglede v Torinu opravil že v petek.
Argentinec je peta okrepitev Juventusa v poletnem prestopnem roku, pred njim so prišli še Miralem Pjanić, Dani Alves, Medhi Benatia in Marko Pjaca.

Higuain prispel v Torino