Ante Guberac je pred tremi leti odstopil z mesta predsednika FC Koper in se umaknil iz koprskega nogometa. Zdaj se vrača in spet prevzema vodilno vlogo. Foto: www.alesfevzer.com
Ante Guberac je pred tremi leti odstopil z mesta predsednika FC Koper in se umaknil iz koprskega nogometa. Zdaj se vrača in spet prevzema vodilno vlogo. Foto: www.alesfevzer.com

Dosedanja vodstvena struktura kluba je ohranila mesta v upravnem odboru. Člani upravnega odbora so postali Goran Malenič, Dejan Škerlič, Franci Matoz in dozdajšnji predsednik Valter Valenčič. Prvi mož Grafista se je pred tremi leti umaknil, ker se njegova vizija ni ujemala s tisto Borisa Popoviča. Zanimivo bo videti, kako se bo na dogajanje odzvala nova občinska garnitura.

Župan Aleš Bržan je v enem od predvolilnih nastopov izrazil željo, da bi bil nogomet domena športnikov, politika po njegovem tja ne sodi. Ni sicer skrivnost, da si tudi on želi vrnitev dobro prepoznavnega starega grba.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete TUKAJ.

Športni urednik Radia Koper Primož Čepar je Anteja Guberca poklical in mu zastavil še nekaj vprašanj.

Gospod Guberac, kako je prišlo do odločitve o vrnitvi v koprski nogometni klub?
Res me ni bilo v zadnjih letih, kljub temu pa sem ostal navijač. S tem moštvom sem osvajal prvenstvene, pokalne in superpokalne lovorike; dobro nam je šlo tudi v evropskih pokalih. Imamo tudi dve zmagi s kluboma iz nekdanje velike četverke, premagali smo Dinamo in Hajduk. Zaradi nerazčiščenega stanja z glavnim pokroviteljem Luko Koper sem se odločil priskočiti na pomoč. Prihajam kot pokrovitelj, zato se mi zdi prav, da imam tudi odločilno vlogo v klubu. Hitro smo se dogovorili, tako da ne vidim nobenih težav za naprej.

Kakšni so tekmovalni cilji v letu 2019?
Prva ekipa vodi na lestvici, tudi mladinci in kadeti vodijo v drugoligaškem prvenstvu. Želim še okrepiti člane in tudi mlajše selekcije. Prepričan sem, da bodo člani napredovali v drugo ligo, mladinci in kadeti pa v prvo.

Je pričakovati tudi kakšne spremembe v vodstvenih strukturah?
Gre za proces in te stvari trajajo, za zdaj nisem razmišljal o tem. Ponavljam, v letu 2019 si želimo v drugo ligo, junija 2020 pa moramo biti član prvoligaške druščine.

Koprska nogometna javnost si želi vrnitve starega grba, kaj menite o tem?
Nihče ni prišel k meni s to željo, jasno pa je, da klub potrebuje navijače. Delali bomo v tej smeri, da pritegnemo čim več navijačev. Tudi o teh stvareh se bomo pogovarjali, zaenkrat pa o tem nisem razmišljal. Cilj je, da gre klub mirno naprej. Zaenkrat redno izplačuje vse obveznosti, finančno je stabilen, z mojim prihodom pa bo še bolj. Skupaj z navijači bomo gradili klub, želim si, da bi ga Koprčani imeli za svojega.