Kevin Kampl je po poškodbi opravil prvi trening v celoti, pri čemer je bilo vidno, da ga ovira poškodba stegenske mišice na levi nogi. Foto: MMC RTV SLO
Kevin Kampl je po poškodbi opravil prvi trening v celoti, pri čemer je bilo vidno, da ga ovira poškodba stegenske mišice na levi nogi. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci med treningom v Stožicah
Slovenska nogometna reprezentanca bo v London odletela v petek, kjer jo popoldne čakata novinarska konferenca in lažji trening na prizorišču sobotne tekme. Foto: MMC RTV SLO
Srečko Katanec in reprezentanti v Stožicah
Selektor Katanec je varovance opozarjal zlasti na gibanje brez žoge, osvajanje prostora in širjenje igre. Foto: MMC RTV SLO
Reprezentančni trening v Stožicah
Če reprezentanca medijem in javnosti na eni strani ne poroča o zdravstvenem stanju, zato pa na drugi strani Srečko Katanec že tradicionalno ne zapira reprezentanlnih treningov. Foto: MMC RTV SLO
Zelenica na Wembleyju v slabem stanju
Nogometaši opravili zadnji trening v Stožicah

Po raztegovalnih vajah in ogrevanju ter "pepčku" je selektor Srečko Katanec razdelil reprezentanco na dve enajsterici - predvidena začetna enajsterica v belih dresih proti rezervistom v sivih in med njih je bil uvrščen tudi Kevin Kampl. Njegovo mesto je na četrtkovem treningu zasedel Nejc Pečnik.

Sodeč po četrtkovem treningu, bo začetna postava Slovenije na sobotni kvalifikacijski tekmi za Euro 2016 na Wembleyju proti Angliji: Samir Handanović, Mišo Brečko, Branko Ilić, Boštjan Cesar, Andraž Struna, Jasmin Kurtić, Dalibor Stevanović, Andraž Kirm, Valter Birsa, Nejc Pečnik in Milivoje Novaković.

Prvič treniral v polnem obsegu
Vodstvo reprezentance, tako strokovno kot zdravniško, tudi tokrat ni podalo nikakršne izjave o zdravstvenem stanju Kevina Kampla, ki ga muči poškodba stegenske mišice na levi nogi, zaradi katere v nedeljo ni odigral zadnje ligaške tekme Salzburga. Nemški Slovenec velja za gonilno silo in glavnega ustvarjalca napadalne igre v slovenski izbrani vrsti.

Brez uradnih izjav o Kamplovi poškodbi
Na začetku se je Kampl raztegoval ob pomoči fizioterapevta, nato pa je opravil vse vaje tako kot drugi. V igri belih proti sivim je bil bolj zadržan v obrambnih nalogah, medtem ko se je v protinapadu videlo, da lahko razvije polno hitrost z žogo na nogi.
Sam trening je selektor Katanec dvakrat s povzdignjenim glasom prekinil zaradi pojasnjevanja, kako je treba vtekati v prostor in širiti formacijo ob prehodu v napad.

Angleži izgubili še drugega igralca
Angleški selektor Roy Hodgson je za tekmo proti Sloveniji ostal še brez krilnega nogometaša Tottenham Hotspurja Androsa Townsenda. 23-letnik zaradi poškodbe gležnja zadnja dva dni ni treniral, zato bo izpustil sobotni obračun s Slovenijo in prijateljsko tekmo tri dni pozneje v Glasgowu proti Škotski.
V sredo je Anglija ostala brez nogometaša Manchester Uniteda Michaela Carricka, ki ima lažjo poškodbo dimelj.

Pred treningom sta za medije spregovorila Aleš Mertelj in Mišo Brečko. Ločeno od preostalih je po zelenici tekal le Rajko Rotman, ki ga še naprej mučijo bolečine v dimljah.

Dvakrat že igrali in obakrat tesno izgubili
Med tistimi, ki bodo zagotovo v prvi postavi na Wembleyju, bo tudi bočni branilec Kölna Brečko.

"V vsakem primeru bomo poskušali igrati pogumno. To pa je malo odvisno tudi od tekmeca oziroma tega, koliko bo močan. Toda mi se bomo trudili igrati dobro, zagotovo bodo Angleži na trenutke malo pritisnili, ampak na koncu je pomemben izid," pravi Brečko in dodaja, da se je v preteklosti že pokazalo, da se proti Angliji da igrati.

Spomnimo, Slovenija je igrala z Angleži dvakrat, enkrat na prijateljski tekmi v Londonu jeseni 2009, drugič na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki. Obakrat je tesno izgubila (1:2, 0:1).

"Smo že igrali z njimi in vemo, da se lahko kosamo z njimi"
"Izkušnje z njimi imamo. Tudi ekipa Anglije se je malo spremenila, a način igre ostaja isti. Gotovo je pozitivno, da smo z njimi že igrali in videli, da se da z njimi kosati. Upamo pa, da bo tokrat izid na naši strani,"
se nadeja izkušeni reprezentant in dodaja, da ima Anglija nekaj dobrih posameznikov, kot sta Danny Welbeck in Wayne Rooney, da je čvrsta ekipa, ki pa ni nepremagljiva.

Brečko tudi meni, da poškodbi vezista Michaela Carricka in krilnega igralca Androsa Townsenda, ki proti Sloveniji ne bosta igrala, ne bosta vplivali na odnos do tekme. "Mislim, da to ne pomeni prav nič. Ta dva igralca nista nogometaša, ki bi delala razliko. Nista slaba igralca, sta dobra, ampak imajo nogometaše, ki ju lahko popolnoma enakovredno zamenjajo," je prepričan Brečko.

Bodo Angleži po tekmi več govorili o Slovencih?
Eden najbolj standardnih igralcev v slovenski reprezentanci je nekaj besed namenil tudi pripombam, da na Otoku praktično besede ne spregovorijo o ekipi Srečka Katanca. "Mogoče je to prednost za nas. Upam, da bodo po tekmi malo več poročali o nas. Vsi ti narodi oziroma tisti, ki imajo močne lige, so samozavestni, ne ozirajo se na druge. Tudi mi ne govorimo veliko o San Marinu, ko igramo z njim. So močni, pogovarjajo se o sebi, upam, da se bodo po tekmi malo več o nas," je še povedal Brečko, preden se je podal na zadnji trening v Stožicah.

Wembley bo bržkone razprodan
Slovenijo čaka posebni mejnik, saj bo igrala pred največjim številom gledalcev do slej! Wembley bo bržkone razprodan, saj je angleška nogometna zveza v četrtek zvečer sporočila, da je na voljo manj kot dva tisoč vstopnic. Legendarni Wembley sicer sprejme 90 tisoč gledalcev, a na tekmah Uefe je ta številka nekoliko zmanjšana. Za tekmo je že davno razprodan slovenski sektor s 1.500 navijači.

Zelenica na Wembleyju v slabem stanju
Nogometaši opravili zadnji trening v Stožicah