Iračan Ali Alaa in Bahrajnčan Valid Al Hajam v boju za žogo. Foto: Reuters
Iračan Ali Alaa in Bahrajnčan Valid Al Hajam v boju za žogo. Foto: Reuters

Alaa Abas, ki je pred petimi dnevi proti Iranu zadel za zmago z 2:1 v 92. minuti, bi tudi tokrat kmalu postal junak, a mu je ob koncu tekme veselje preprečila vratnica.

Reprezentanci sta se še drugič razšli z delitvijo točk, potem ko sta v prvem krogu 5. septembra v Bahrajnu igrali 1:1. Tedaj je Bahrajn prejel edini zadetek v dozdajšnjem delu kvalifikacij!

"Zadovoljen sem s predstavo in točko proti tekmecu, ki dobro igra v obrambi. To je pomembna točka, do konca želimo ostati na vrhu lestvice," je povedal Katanec.

Irak je po petem krogu azijskih kvalifikacij zadržal prvo mesto na lestvici skupine C, zbral je 11 točk. Bahrajn jih ima 9, Iran s tekmo manj 6. Sledita Hongkong s petimi in Kambodža z eno točko. Hongkong je bil v torek od Kambodže doma boljši z 2:0.

Iračani bodo kvalifikacije nadaljevali 31. marca, ko bodo gostovali v Hongkongu. 4. junija bodo gostili Kambodžo, za konec pa 9. junija odšli v Iran.

V naslednji krog kvalifikacij se bodo uvrstili zmagovalci osmih skupin in štirje najboljši drugouvrščeni. Irak je do zdaj na svetovnem prvenstvu igral le leta 1986 v Mehiki.

Zdaj še na Zalivski pokal v Dohi
Že čez teden dni bo Katanec s svojimi varovanci sicer znova v akciji. Na Zalivskem pokalu, ki ga organizirajo vsaki dve leti, se bodo Iračani v Dohi v Katarju pomerili z gostitelji, Združenimi arabskimi emirati in Jemnom. V drugi skupini bodo igrali Bahrajn, Savdska Arabija, Kuvajt in Oman. V polfinale (5. decembra) napredujeta po dve ekipi iz vsake skupine. Finale bo 8. decembra.