Kevin Kampl je treniral po posebnem programu, vendar bo v Bernu zagotovo igral. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kevin Kampl je treniral po posebnem programu, vendar bo v Bernu zagotovo igral. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenci se pripravljajo na obračun s Švicarji

Po posebnem programu sta v Kranju trenirala Kevin Kampl in Zlatan Ljubijankić, ki pa bosta za tekmo nared. Selektor Srečko Katanec je uigraval "mariborsko" postavo, ki je v petek začela obračun z Norveško in še tretjič zapored pomagala vratarju Samirju Handanoviću ohraniti mrežo nedotaknjeno.

"Vračamo se na raven, na katerem smo bili v kvalifikacijah za SP v Južnoafriški republiki. Takrat smo dobivali malo golov in tudi zdaj je tako. Upam, da se bo ta niz podaljšal tudi na naslednjo tekmo. Gremo na zmago, tako se bomo tudi postavili," je povedal steber obrambe Boštjan Cesar. "Bog ne daj, da je to zadnja tekma," pravi vezist Jasmin Kurtić. "Osredotočeni moramo biti kot proti Norveški. Igrati moramo nogomet. Edino kar šteje, je zmaga," še dodaja Kurtić.

Tekma v Bernu se bo začela ob 20. uri s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju. Sočasno bo tudi dvoboj med Norveško in Islandijo. Islandci imajo pred Slovenci točko prednosti.

Kako se Slovenija prebije v dodatne kvalifikacije za SP 2014?
Najprej je treba osvojiti 2. mesto v skupini E, kar je mogoče: A) če Slovenija zmaga v Švici in Islandija ne zmaga na Norveškem; B) če Islandci izgubijo v Oslu, Slovencem zaradi boljše razlike v golih zadostuje tudi remi.

Slovenija ni najslabše drugouvrščena v primeru A: Armenija v skupini B ne sme osvojiti 2. mesta ALI Hrvaška v skupini A izgubi s Škotsko ALI v skupini D izgubita tako Turčija (doma z Nizozemsko) in Romunija (doma z Estonijo).

Slovenija ni najslabše drugouvrščena v primeru B: v skupini B Bolgarija doma ne premaga Češke s 3 goli ali več ALI pa Armenija v tej skupini ne osvoji 2. mesta.

Armenski čudež: Armenija mora zmagati v Italiji za tri gole ali več, Bolgarija ne sme premagati Češke, Danska pa doma ne sme premagati Malte.

Torek ob 20.00 (prenos TV SLO 2/MMC):
ŠVICA - SLOVENIJA
NORVEŠKA - ISLANDIJA
Ob 18.00:
CIPER - ALBANIJA

Lestvica:                          
ŠVICA *           9  6 3 0 16:6  21
ISLANDIJA         9  5 1 3 16:14 16
SLOVENIJA         9  5 0 4 14:10 15
NORVEŠKA          9  3 2 4  9:12 11
ALBANIJA          9  3 1 5  9:11 10
CIPER             9  1 1 7  4:15  4
             * - na SP-ju          
Slovenci se pripravljajo na obračun s Švicarji