Srečko Katanec v svoji značilni pozi. Njegov pomočnik na klopi te arabske reprezentance je Slaviša Stojanović. Foto: EPA
Srečko Katanec v svoji značilni pozi. Njegov pomočnik na klopi te arabske reprezentance je Slaviša Stojanović. Foto: EPA
Iran
Nogometaši Irana so v sosedskem derbiju premagali Irak. Foto: EPA

Katančevi varovanci so bili v Dohi boljši nasprotnik. Kljub temu so lahko z remijem zadovoljni, saj je na drugi strani Severna Koreja, udeleženka svetovnega prvenstva v Južni Afriki, že v 8. minuti zapravila enajstmetrovko, potem ko je Hong Jong Džo z bele točke poslal žogo v prečko. Na drugi strani je v 32. minuti akrobatski volej Amerja Rahmana zletel mimo desne vratnice vratarja Ri Mjong Guka. ZAE so imeli prav v zadnji minuti tekme priložnost za zmago, a se je izkazal vratar Ri.

"Pokazali smo karakter in znanje, zato moram biti zadovoljen. Toda še vedno imamo veliko težavo. Ne znamo izkoristiti priložnosti, kar se nam maščuje v rezultatih. Z drugimi rečmi pa sem res zelo, zelo zadovoljen," je po tekmi dejal Katanec.

V drugi tekmi skupine D, imenovani tudi skupina "smrti", je Iran z 2:1 premagal Irak. Zadeli so Gholam Reza Rezai (42.) in Iman Mobali (84.) za Iran ter Younis Mahmoud za Irak (13.), ki je pred dvema letoma presenetljivo osvojil azijsko prvenstvo.

V izločilne četrtfinalne boje vodita prvi dve mesti. Prvenstvo se bo končalo 29. januarja.