Tomaž Kavčič se je veselil prvega gola in tudi prve zmage na klopi Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Tomaž Kavčič se je veselil prvega gola in tudi prve zmage na klopi Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Kavčič: Zajc je velik potencial in mora prevzeti več odgovornosti
Zmaga slovenskih nogometašev v Podgorici
Pogovora z Bojanom Jokićem in Tomažem Kavčičem

"Lepo je bilo videti veselje po zmagi. Imeli smo nihanja v igri. Ta reprezentanca se še formira in potrebujemo čas. Vsaka zmaga je dobrodošla, saj potrebujemo mir. Lepše je delati, ko zmaguješ. Obramba se lahko hitro popravi. Za pravo igro je potreben čas. Iščemo globino. Če je ne najdemo, je bolje, da žogo držimo, kot pa da jo predamo," je po zmagi nad Črno goro (0:2) povedal Kavčič v pogovoru z Anžetom Bašljem za TV Slovenija.

Manjkali so številni nosilci igre na čelu z Janom Oblakom, Josipom Iličićem, Kevinom Kamplom, Nejcem Skubicem in Robertom Berićem ter nekaterimi igralci italijanske druge lige, ki jih čakajo kvalifikacije za popolnitev Serie A. Izkazali so se nekateri novinci, ki so dobro izkoristili ponujeno priložnost. Kavčič je v drugem polčasu opravil kar šest menjav.

Zahović ni vstopil zaradi poškodbe Mevlje
"Vsi novinci so pokazali veliko željo. Imel sem šest menjav, čeprav zadnja ni bila načrtovana, ker je moral Miha Mevlja zapustiti igrišče zaradi poškodbe. V načrtu sem imel, da bo na koncu tekme vstopil Luka Zahović, ki se je ogreval," je pojasnil 64-letni strokovnjak.

Slovenija se bo v ligi C srečala z Bolgarijo, Ciprom in Norveško. Tekmeci so premagljivi, a bo treba igro še izboljšati. "Ta zmaga pomeni veliko, saj je pomemben korak naprej. Jeseni se bodo vrnili številni igralci in konkurenca bo vedno močnejša. Vidim nekaj mladih igralcev, ki lahko še pridejo v ospredje. Cilj je evropsko prvenstvo in vse skupaj se začenja z Ligo narodov," je razlagal Kavčič.

Jokić: Lahko pričakujemo uspeh tudi septembra
"V garderobi je zdaj zelo veselo. Želeli smo zmagati, vedeli pa smo, da nas čaka neugoden tekmec. Pogoji za igro so bili težki, saj je bilo zelo vroče. Ko je bilo težko, smo bili zbrani v obrambi in iz protinapada zadeli. Vsi igralci so boli na nivoju, debitanti so bili samozavestni in prikazali so dobro igro. Vsak je delal točno to, kar je bilo treba. Bili smo agresivni in zbrani od samega začetka. Imeli smo veliko željo," je poudaril Bojan Jokić.

"Dokazali smo, da se lahko kosamo z dobrimi tekmeci, zato se lahko nadejamo tudi uspeha septembra, ko se začenja Liga narodov," je še dodal kapetan izbrane vrste.

Kavčič: Zajc je velik potencial in mora prevzeti več odgovornosti
Zmaga slovenskih nogometašev v Podgorici
Pogovora z Bojanom Jokićem in Tomažem Kavčičem