V četrtek se je reprezentanca predstavila v novih dresih. Foto: www.alesfevzer.com
V četrtek se je reprezentanca predstavila v novih dresih. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska reprezentanca bo po četrtkovem remiju z Grčijo (0:0) v nedeljo ob 18.00 v Stožicah gostila Moldavijo, ki je na uvodu igrala na nevtralnem igrišču v Parmi in se s Kosovom razšla z 1:1. Slovenska vrsta, v katero se vrača na prvi tekmi kaznovani Jasmin Kurtić, je že po četrtkovi tekmi napovedala, da bo treba proti Moldavcem pokazati več v napadu in prevladovati na igrišču, če želi osvojiti tri točke.

"Seveda je tudi tekma proti Grčiji pokazala nekaj dobrih stvari in tudi, koliko dela nas še čaka. Jutri imamo priložnost, da naredimo nekaj več. Jasno, zanima nas zmaga," je na začetku novinarske konference v Ljubljani dejal Kek.

Sandi Lovrič že trenira z ekipo, a še ne bo igral

Opozoril pa je, da so tudi Moldavci proti Kosovu pokazali, da čvrsto stojijo in da so nevarni v protinapadih. "Sami moramo imeti več posesti žoge, biti moramo nevarnejši, saj je proti Grčiji v tem pogledu veliko manjkalo," je poudaril selektor in razkril, da z ekipo vadi tudi Sandi Lovrič, ki pa še nima pravice nastopa, saj še urejajo ustrezno dokumentacijo. So pa zadeve pri tem že zelo daleč.

Sicer pa bo v ekipi zagotovo znova prišlo do kakšne spremembe, ne nazadnje tudi zaradi vrnitve Kurtića, ki je posledično pomenila tudi odhod Dejana Petroviča v mlado reprezentanco, ki jo v ponedeljek čaka prijateljska tekma z Madžarsko. "Vsekakor bomo poskušali dati nekaj več, kajti to nekaj več bo pomagalo, da pridemo do želenega rezultata. Želimo napredovati iz treninga v trening in iz tekme v tekmo in bomo tudi jutri dali vse od sebe," je povedal Kurtić.

Slovenski nogometaši v nedeljo z Moldavijo

Pri Moldaviji dva znanca s slovenskih zelenic

"Vsekakor bomo izvlekli naše najboljše stvari, ki so bile na tekmi z Grki, in vse skupaj poskušali nadgraditi. Vsi pričakujejo tri točke proti Moldavcem, ampak danes znajo vsi igrati nogomet. Moramo se obnašati tako, kot da imamo nasproti najmočnejšega tekmeca. Ne sme biti podcenjevanja," je opozoril Kurtić in dodal, da so bili zelo veseli obiska prijatelja in reprezentanta Josipa Iličića, ki ga na tokratni reprezentančni akciji ni zaradi osebnih težav.

Moldavija, pri kateri igrata tudi znanca s slovenskih zelenic Denis Marandici (Celje) in Mihail Caimacov (Olimpija), je na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife komaj 175., tako da bo Slovenija, ki je 64., tudi v tem pogledu absolutni favorit. Do zdaj sta se reprezentanci pomerili dvakrat, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2006 so Slovenci doma zmagali s 3:0, v gosteh pa z 2:1.

Liga narodov

Liga C, skupina 3, nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA – MOLDAVIJA

Ob 20.45:
KOSOVO – GRČIJA

Lestvica: Kosovo, Moldavija, Grčija in Slovenija po 1 točka.