Kako se bo odločil Matjaž Kek? Bo ostal selektor Slovenije ali pa sedel na vroči stol zagrebškega Dinama? Foto: Reuters
Kako se bo odločil Matjaž Kek? Bo ostal selektor Slovenije ali pa sedel na vroči stol zagrebškega Dinama? Foto: Reuters

Po poročanju Sportskih novosti želi trenutni hrvaški prvak na Maksimir pripeljati 58-letnika, ki velja za enega najboljših trenerjev v zgodovini hrvaškega elitnega nogometnega prvenstva. Od februarja 2013 do oktobra 2018 je izjemno uspešno vodil Rijeko, s katero je na 201 prvenstveni tekmi 122-krat zmagal, 50-krat remiziral in 29-krat izgubil. S klubom je leta 2017 osvojil naslov hrvaškega prvaka, sezono je ovekovečil z dvojnim naslovom, ko je v finalu pokala ugnal prav Dinamo s 3:1.

Kek Mijatovića seznanil s privlačno ponudbo Dinama

Pokal je osvojil še leta 2014, ko se je z Rijeko veselil tudi zmage v finalu hrvaškega superpokala. Do konca letošnje sezone hrvaškega prvenstva so ostali še trije krogi, v katerih ekipo z Maksimira začasno vodi Zoran Mamić.

Kmalu sestanek in podpis pogodbe?
Kek ima z Nogometno zvezo Slovenije za vodenje članske izbrane vrste sklenjeno pogodbo do leta 2022. Pri Jutarnjem listu pišejo, da naj bi kmalu sledil sestanek z odgovornimi na NZS-ju, nato pa se bo Kek preselil v hrvaško prestolnico.

Selektorsko delo je zastavil na daljši rok
Kek je potrdil zanimanje Dinama. Od serijskega hrvaškega državnega prvaka je prejel precej konkretno ponudbo, a poudarja, da je trenutno vezan na slovensko reprezentanco. "Bistvo vsega je, da imam veljavno pogodbo z NZS-jem, ki velja še nekaj časa," je dejal Kek, ki se je danes na to temo sešel z Mijatovićem. Kot je pojasnil Kek, se je leta 2018 z največjim veseljem vrnil na klop reprezentance tik pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Čeprav se reprezentanci ni uspelo kvalificirati na euro v prvo, Kek poudarja, da sta bila njegovo delo in pogodba zastavljena na daljši rok.

Če bo Dinamova ponudba prepričala Matjaža Keka, bodo morali pri NZS-ju  poiskati novega selektorja, saj tako kot večina zvez tudi Nogometna zveza Slovenije ne bo dopustila dvojne vloge selektorja. Foto: BoBo
Če bo Dinamova ponudba prepričala Matjaža Keka, bodo morali pri NZS-ju poiskati novega selektorja, saj tako kot večina zvez tudi Nogometna zveza Slovenije ne bo dopustila dvojne vloge selektorja. Foto: BoBo

Mijatović je po pogovoru s slovenskim selektorjem dejal, da bo moral Matjaž Kek o ponudbi razmisliti, a poudarja, da za zdaj ni nobenih sprememb glede njegovega dela. Upa tudi, da jih ne bo, saj računa, da bo Kek želel izvesti, kar si je zastavil z reprezentanco.

Dvojna vloga ne bo izvedljiva
Kek ima z NZS-jem pogodbo do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024. NZS se je s tem zavezal k razvoju reprezentance na dolgi rok, Mijatović pa je dosedanje delo selektorja ocenil za uspešno.

Ob tem je prvi mož NZS-ja potrdil tudi, da Kek ne bi mogel opravljati dvojne funkcije selektorja in trenerja, saj gre po njegovem mnenju v obeh primerih za delo, ki zahteva polnega človeka.