Po gladki zmagi nad San Marinom čaka Slovence precej težje delo v Prištini. Foto: www.alesfevzer.com
Po gladki zmagi nad San Marinom čaka Slovence precej težje delo v Prištini. Foto: www.alesfevzer.com

Kosovo je v četrtek doživelo grenek poraz. V polfinalu kvalifikacij za evropsko prvenstvo je bila Severna Makedonija v Skopju boljša z 2:1 in sanj o napredovanju iz Lige D na Euro 2021 je bilo s tem konec.

"Kosovo ima v zvezni vrsti zelo kakovostne igralce, ki so močni predvsem v igri ena na ena. Na to moramo biti pripravljeni in odgovoriti s svojo kakovostjo. Poleg tega je treba izpostaviti tudi neizmeren motiv, ki je zapisan v njihovem karakterju oziroma DNK. Ampak moramo razmišljati predvsem o sebi. Vedno je cilj, da pridemo do novih točk. Pričakujem dobro, odprto, kakovostno tekmo," je o kosovski ekipi ob prihodu v Prištino povedal selektor Slovenije Matjaž Kek.

Od svojih izbrancev tako pričakuje odgovorno in disciplinirano igro. "Poskušali bomo s kakovostnejšo igro, z disciplino, odgovornostjo in velikim motivom priti do cilja, ki si ga želimo. V prejšnjih kvalifikacijah smo imeli težave na gostovanjih, kjer moramo biti odločnejši in pogumnejši. Na tekmi pričakujemo precej tesnih dvobojev in veliko število tako imenovanih drugih žog, ki jih bo treba pobrati," je še poudaril Kek.

Igralci Kosova so imeli lepo priložnost za preboj na evropsko prvenstvo 2021, a so izgubili v Skopju. Foto: www.alesfevzer.com
Igralci Kosova so imeli lepo priložnost za preboj na evropsko prvenstvo 2021, a so izgubili v Skopju. Foto: www.alesfevzer.com

Nosilci igre Rashica, Rrahmani in Muriqi bodo manjkali
Zaradi poškodb in drugih vzrokov ne bo mogel računati kar na nekaj igralcev, ki so v prejšnjih ciklih dobivali minutažo, med drugim ni Josipa Iličića, Mihe Zajca in Andraža Šporarja, namesto njega je pred dnevi poklical Lovra Bizjaka, nedeljski gostitelji pa bodo pogrešali nosilce igre Milota Rashico (Werder), Amirja Rrahmanija (Napoli) in Vedata Muriqija (Lazio).

"Res je Kosovo izgubilo pomembno tekmo v četrtek s Severno Makedonijo, ampak to je lahko dvorezen meč. Verjetno hoče doma ta poraz pustiti za seboj. Ima dovolj širok kader igralcev, tako kot mi, čeprav jih tudi nam nekaj manjka," je še povedal Kek.

Valon Berisha je bil zelo potrt v četrtek zvečer na Areni Tošeja Proeskega. Foto: www.alesfevzer.com
Valon Berisha je bil zelo potrt v četrtek zvečer na Areni Tošeja Proeskega. Foto: www.alesfevzer.com

Stojanović se bo srečal s soigralcem Kastratijem
Petar Stojanović bo igral proti soigralcu iz zagrebškega Dinama Lirimu Kastratiju. "Seveda ga dobro poznam, je soigralec pri Dinamu, igrava tudi na isti strani. Vem, da je zelo kakovosten igralec, sva pa tudi dobra prijatelja. Veselim se že srečanja z njim. Sicer pa smo si pogledali njihovo ekipo, a pomembno je, da smo osredotočeni nase," je povedal Stojanović.

"Verjamem v nas. Vsi si želimo dobrih rezultatov, ozračje je tudi res dobro. Vsi, ki smo tukaj, bomo dali vse od sebe. To je Liga narodov, kjer mogoče izid ni tako pomemben, ampak je pomembno to, da se dvigamo iz tekme v tekmo. Jasno pa, da si želimo zmagati na vsakem obračunu," je še povedal bočni branilec Slovenije.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., Kosovo je 116. Glavni sodnik bo Anglež Andrew Madley.

Liga C, skupina 3, nedelja ob 20.45:
KOSOVO – SLOVENIJA

Verjetni postavi:

Kosovo: Murić, Paqarada, Aliti, Drešević, Vojvoda, Berisha, Shala, Zeneli, Celina, Hadergjonaj, Nuhiu.

Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović, Kurtić, Bijol, Tijanić, Verbič, Bohar, Vučkić.

Sodnik: Andrew Madley (Anglija)

GRČIJA – MOLDAVIJA


Sreda ob 20.45:
MOLDAVIJA – SLOVENIJA

GRČIJA – KOSOVO