Kitajski milijoni so danes uradno kupili italijanski nogometni ponos AC Milan. Novi lastnik je konzorcij  Rossoneri Sport Investment Lux. Foto: Reuters
Kitajski milijoni so danes uradno kupili italijanski nogometni ponos AC Milan. Novi lastnik je konzorcij Rossoneri Sport Investment Lux. Foto: Reuters

Vrednost posla znaša 740 milijonov evrov, vanj pa je vključenih tudi 220 milijonov evrov dolga. Berlusconi, tudi nekdanji italijanski premier, se tako po 31 letih umika iz AC Milana. V tem času je Milan osvojil kar 29 lovorik v vseh tekmovanjih, vključno s petimi (od skupno sedmih) naslovi evropskega klubskega prvaka. V italijanskem nogometu noben drug predsednik ni osvojil toliko lovorik.

"Danes je Fininvest zaključil prodajo celotnega deleža v lasti AC Milan – v višini 99,93 odstotka –, novi lastnik pa je Rossoneri Sport Investment Lux," sta v skupini izjavi zapisala nekdanji in zdajšnji lastnik Milana.

O prodaji Milana kitajskemu konzorciju se je govorilo že lani poleti, v četrtek ob 14.04 pa je to postalo tudi uradno.

Največje uspehe je italijanski nogometni velikan, ki je v zadnjih letih daleč od stare slave, dosegel prav pod vodstvom Berlusconija.