Barcelona je, kot kaže, izgubila boj za Thiaga. Kdo bo zdaj naslednik Xavija in Inieste? Foto: EPA
Barcelona je, kot kaže, izgubila boj za Thiaga. Kdo bo zdaj naslednik Xavija in Inieste? Foto: EPA

22-letni Thiago, ki je blestel na preteklem evropskem prvenstvu do 21 let in bil izbran tudi za najboljšega igralca turnirja, bo z rdečimi vragi podpisal za pet let, prestop pa naj bi bil uradno objavljen v prihodnjih dneh. Glavni razlog za odhod je želja po nastopu na svetovnem prvenstvu, pri Barci pa naj Thiago ne bi igral dovolj. V pogodbi je imel zapisano odkupno klavzulo 90 milijonov evrov, a če ne nastopi na 60 odstotkih tekem in igra v povprečju pol ure, se za obdobje med 1. julijem in 1. avgustom zniža na samo dobrih 18 milijonov.

Mladega Brazilca, ki sicer nastopa za Španijo, so pri Barci "videli" kot naslednika Xavija. Izjemni katalonski vezist je bil v podobnem položaju na začetku svoje kariere, a je vztrajal in kmalu postal glavni nosilec igre, Thiago pa, kot kaže, ne bo tako potrpežljiv, kot je bil njegov vzornik. Barcelona je mladeniču ponudila izboljšanje dozdajšnje pogodbe, a naj bi angleški prvaki ponudili Thiagu še konkretnejšo pogodbo. V katalonsko prestolnico je sin Mazinha, ki je leta 1994 z Brazilijo postal svetovni prvak, prišel leta 2005, za prvo moštvo pa je debitiral pred štirimi leti pod taktirko Pepa Guardiole. Njegov brat Pere je sicer Thiagov agent. Thiago je na vrhu želja novega trenerja Manchester United Davida Moyesa, ki si obenem prizadeva zadržati enega glavnih zvezdnikov Wayna Rooneyja, s katerim sta sodelovala že pri Evertonu.

Pred dnevi je z Barcelono pogodbo podaljšal Thiagov mlajši brat Rafa Alcantara, bolj znan kot Rafinha, Bojan Krkić pa bo naslednjo sezono odigral kot posojeni igralec za amsterdamski Ajax.