Lionel Messi je potreboval 69 minut za hat-trick proti Manchester Cityju. S tretjim golom na tekmi je postal tudi najboljši strelec v zgodovini domačih tekem Lige prvakov. Argentinec je na Camp Nouu v tem tekmovanju zadel 50-krat in je na lestvici prehitel Raula Gonzaleza (49; Real Madrid, Schalke). Še ena zanimivost: samo Real Madrid (9) je v Ligi prvakov dosegel več hat-trickov kot Messi (7). Foto: Reuters
Lionel Messi je potreboval 69 minut za hat-trick proti Manchester Cityju. S tretjim golom na tekmi je postal tudi najboljši strelec v zgodovini domačih tekem Lige prvakov. Argentinec je na Camp Nouu v tem tekmovanju zadel 50-krat in je na lestvici prehitel Raula Gonzaleza (49; Real Madrid, Schalke). Še ena zanimivost: samo Real Madrid (9) je v Ligi prvakov dosegel več hat-trickov kot Messi (7). Foto: Reuters
Claudio Bravo
Cityjev vratar Claudio Bravo je moral zaradi igranja z roko zunaj kazenskega prostora predčasno pod prho. Foto: Reuters
Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar
Napadalna trojica Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar je Cityjevi obrambi vso tekmo povzročala preglavice. Foto: Reuters
Joshua Kimmich in Thomas Müller
Joshua Kimmich in Thomas Müller sta Bayern hitro popeljala do vodstva z 2:0 proti PSV-ju iz Eindhovna. Foto: Reuters
Mesut Özil
Arsenal je na Emiratesu s kar 6:0 odpravil Ludogorec. Blestel je Mesut Özil (na fotografiji), ki je postal peti topničar s hat-trickom v Ligi prvakov. Pred njim je ta dosežek uspel Thieryju Henryju, Nicklasu Bendtnerju, Dannyju Welbecku in Olivierju Giroudu. To je bila sicer tudi 100. zmaga v vseh evropskih tekmovanjih za Arsenal, odkar jih vodi francoski strateg Arsene Wenger. Foto: Reuters
Basel
PSG je dosegel gladko zmago nad Baslom (3:0), za katerega je Andraž Šporar (na fotografiji zgoraj brez dresa) igral od 61. minute dalje. Foto: EPA
Vincent Aboubakar
Vincent Aboubakar (Bešiktaš) je v 86. minuti utišal San Paolo in svoji ekipi prinesel zmago nad Napolijem. Foto: Reuters
Miha Mevlja
Branilec Rostova Miha Mevlja (na fotografiji) jo je skupil na tekmi z madridskim Atleticom, a je kljub vsemu odigral vseh 90 minut in sodnikov dodatek. Zmagala je ekipa iz španske prestolnice (0:1), za katero je med vratnicama stal Jan Oblak. Mož odločitve je bil Yannick Ferreira-Carrasco. Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone so brez večjih težav dobili tekmo 3. kroga skupinskega dela Lige prvakov. Na Camp Nouu so s 4:0 odpravili Manchester City. Arsenal se je znesel nad Ludogorcem (6:0).

Katalonci so bili v nadrejenem položaju vso tekmo, premoč so hitro vknjižili, trikrat se je zadetka veselil Lionel Messi. Po novem porazu Cityja ostaja Liverpool še vedno edini angleški klub, ki mu je v Ligi prvakov uspelo premagati Barcelono na njenem stadionu. To mu je uspelo leta 2007, ko je bilo 1:2.

Rezultate in statistiko tekem lahko v živo spremljate z mobilno aplikacijo RTV Šport


Messi izkoristil zaspano obrambo

Navijači Barcelone na zadetek njihovih ljubljencev niso čakali pretirano dolgo. Že v 17. minuti se je med strelce vpisal Lionel Messi. Ta je izkoristil zaspano posredovanje gostujočih branilcev, ki so se v kazenskem prostoru le spogledovali. Prišel je do žoge, preigral nemočnega vratarja Claudia Brava in zatresel prazno mrežo. To je bil zanj že 13. zadetek na zadnjih 13 obračunih Lige prvakov proti angleškim klubom. Kmalu zatem je s strelom z leve strani zapretil še Luis Suarez, a je zadel zunanji del mreže.

City zahteval enajstmetrovko, a je ni dobil
Varovanci Pepa Guardiole so bili večji del prvega polčasa precej neučinkoviti, prvič so resneje zapretili šele v 38. minuti, ko je dlani Marc-Andreja ter Stegna ogrel Ilkay Gündogan. Vroče je bilo predvsem v zaključku polčasa. Najprej je iz obrata po lepem Messijevem prodoru Brava nastreljal Suarez, kmalu zatem je na drugi strani zelenice zadišalo po enajstmetrovki, potem ko je Raheem Sterling s predložkom pred vrata v kazenskem prostoru v roko zadel rezervista Lucasa Digneja - ta je že v 10. minuti zamenjal poškodovanega Jordija Albo -, vendar je piščalka glavnega sodnika Milorada Mažića ostala nema. Guardiola je ob igrišču zaman protestiral pri četrtem sodniku.

Vratar Bravo izključen v 53. minuti
Napadi Kataloncev v drugem polčasu niso pojenjali. V 51. minuti je po predložku iz kota z glavo žogo za las mimo leve vratarjeve vratnice poslal Samuel Umtiti, nato pa je sledila hladna prha za goste, ko je moral zaradi posredovanja z roko zunaj kazenskega prostora zelenico predčasno zapustiti Bravo. Ta je z roko odbil poskus Suareza. To je bila za City že četrta izključitev na zadnjih petih tekmah z Barcelono. Čilskega vratarja je zamenjal Willy Caballero. Argentinec je moral kmalu zatem pobrati žogo iz svoje mreže, ko ga je premagal rojak Messi, ki je na 2:0 povišal s strelom z roba kazenskega prostora.

Messi dopolnil hat-trick
Kljub igranju z nogometašem manj je City v 64. minuti zapretil prek Kevina De Bruyneja, ki je po krasni globinski podaji sam stekel proti vratom nasprotnika, a mu je veselje preprečil Ter Stegen. Pet minut pozneje je Barcelona povedla že s 3:0. Gündogan je s podajo nazaj storil napako, v ogenj je poslal Suareza, ki je zaposlil Messija, ta pa je brez večjih težav dopolnil hat-trick. Sledila sta dva prekrška rezervista Jeremyja Mathieuja, ki je v prvem polčasu zamenjal Gerarda Piqueja, zaradi katerih si je prislužil dva rumena kartona in izključitev.

Zaključek tekme je pripadel Neymarju. Brazilski napadalec je najprej zapravil strel z bele točke, potem ko je Caballero uganil njegovo namero, nato pa si je nekaj minut pozneje z lepim prodorom skozi osrčje gostujoče obrambe pripravil prostor za strel in zadel za končnih 4:0.

Bavarci brez težav prek PSV-ja
Zmage se je veselil tudi Bayern, ki je tekmo s PSV-jem iz Eindhovna začel silovito. Prvič je mrežo zatresel v 13. minuti, ko je Thomas Müller kaznoval izjemno slabo posredovanje gostujoče obrambe po predložku iz kota. Bavarci so vodstvo podvojili osem minut pozneje, ko se je med strelce vpisal Joshua Kimmich. Ta je izkoristil odlično podajo Davida Alabe na drugo vratnico in žogo z glavo zlahka poslal za hrbet nemočnega Jeroena Zoeta. Nizozemci so se po slabem štartu v nadaljevanju srečanja za silo pobrali, še pred odmorom so zaostanek prepolovili. Luciano Narsingh je s prvim strelom nizozemskega prvoligaša iz protinapada žogo od vratnice poslal v mrežo. V drugem polčasu so nemški prvaki zadeli še dvakrat.

Najprej je po slabi uri igre slabo posredovanje z glavo kaznoval Robert Lewandowski, v 84. minuti je za veselje domačih navijačev poskrbel še Arjen Robben, ki je žogo z glavo poslal prek Zoeta po lepem predložku Thiaga Alcantare. Nizozemec zadetka proti svojemu nekdanjemu klubu ni proslavil.

Liga prvakov, 3. krog, sredine tekme

Skupina A:
PARIS SG - BASEL 3:0 (1:0)
Di Maria 40., Moura 62., Cavani 93.
Šporar (Basel) je igral od 61. minute.

ARSENAL - LUDOGOREC 6:0 (2:0)
Sanchez 12., Walcott 42., Oxlade-Chamberlain 46., Özil 56.. 83., 87.

Lestvica:                           
ARSENAL             3  2 1 0  9:1  7
PARIS SG            3  2 1 0  7:2  7
BASEL               3  0 1 2  1:6  1
LUDOGOREC           3  0 1 2  2:10 1
                                    

Skupina B:
DINAMO KIJEV - BENFICA 0:2 (0:1)
Salvio 9., Cervi 55.

NAPOLI - BEŠIKTAŠ 2:3 (1:2)
Mertens 30., Gabbiadini 69./11-m; Adriano 13., Aboubakar 38., 86.
Insigne (Napoli) je v 50. minuti zapravil 11-m. Fabri je uganil smer strela.

Lestvica:                           
NAPOLI              3  2 0 1  8:6  6
BEŠIKTAŠ            3  1 2 0  5:4  5
BENFICA             3  1 1 1  5:5  4
DINAMO KIJEV        3  0 1 2  2:5  1
                                    

Skupina C:
BARCELONA - MANCHESTER CITY 4:0 (1:0)
Messi 17., 61., 69., Neymar 89.
Neymar (Barcelona) je v 87. minuti zapravil 11-m. Caballero je uganil smer strela.
RK: Mathieu 73.; Bravo 53.

Barcelona: Ter Stegen, Alba (10./Digne), Umtiti, Pique (39./Mathieu), Mascherano, Busquets, Iniesta (80./Andre Gomes), Rakitić, Neymar, Suarez, Messi.

Man City: Bravo, Kolarov, Stones, Otamendi, Zabaleta (57./Caballero), Fernandinho, Nolito (58./Clichy), Silva, Gündogan (79./Agüero), Sterling, De Bruyne.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)

CELTIC - BORUSSIA (M) 0:2 (0:0)
Stindl 57., Hahn 77.

Lestvica:                           
BARCELONA           3  3 0 0 13:1  9
MANCHESTER CITY     3  1 1 1  7:7  4
BORUSSIA (M)        3  1 0 2  3:6  3
CELTIC              3  0 1 2  3:12 1
                                    

Skupina D:
ROSTOV - ATLETICO MADRID 0:1 (0:0)
Ferreira-Carrasco 62.
Mevlja (Rostov) in Oblak (Atletico) sta igrala vso tekmo.

BAYERN - PSV EINDHOVEN 4:1 (2:1)
Müller 13., Kimmich 21., Lewandowski 59., Robben 84.; Narsingh 41.

Bayern: Neuer, Lahm, J. Boateng, Hummels, Alaba, Xabi Alonso, Kimmich (85./Javi Martinez), Thiago, Robben (87./Renato Sanches), Müller (71./Douglas Costa), Lewandowski.

PSV Eindhoven: Zoet, Brenet, Schwaab (85./Zinčenko), Moreno, Willems, Pröpper, Guardado (61./Isimat Mirin), Pereiro (77./Bergwijn), S. de Jong, Narsingh, L. de Jong.

Sodnik: William Collum (Škotska)

Lestvica:                           
ATLETICO MADRID     3  3 0 0  3:0  9
BAYERN              3  2 0 1  9:2  6
PSV EINDHOVEN       3  0 1 2  3:7  1
ROSTOV              3  0 1 2  2:8  1