Neymar je zežiral zmago PSG-ja na Old Traffordu. Foto: Reuters
Neymar je zežiral zmago PSG-ja na Old Traffordu. Foto: Reuters

Parižani so se že drugič zapored rešili in so v sijajnem položaju. V torek morajo na Parku princev premagati Basaksehir in osvojili bodo prvo mesto v skupini H.

Hitro vodstvo PSG-ja
PSG, ki je marca 2019 v osmini finala izpadel prav proti Manchester United (2:0 in 1:3), je povedel že v 6. minuti. Kylian Mbape si je skušal izmenjati dvojno podajo z Neymarjem, žogo je preusmeril branilec Victor Lindelöf. Odbila se je naravnost do Neymarja, ki jo je z desne strani z diagonalnim strelom poslal v malo mrežico.

Po pol ure igre je po strelu Marcusa Rashforda nogo podstavil Danilo Pereira, vratar Keylor Navas je bil že na poti v napačno smer in rdeči vragi so izenačili.

Kapetan Marquinhos je bil razigran v drugem polčasu. Foto: Reuters
Kapetan Marquinhos je bil razigran v drugem polčasu. Foto: Reuters

Marquinhos najprej v prečko, nato v polno
Na začetku drugega polčasa so imeli gostitelji dve veliki priložnosti. Anthony Martial se je v 49. minuti znašel sam pred Navasom, a je streljal prek vrat. Osem minut zatem je Edinson Cavani, ki je poleti prestopil iz Pariza v Manchester, z lobom že ukanil Navasa, a je žoga zadela prečko.

Tudi Parižani so zadeli prečko. V 64. minuti jo je stresel Marquinhos z glavo. Pet minut zatem je bil natančnejši iz bližine, lepo je podal Abdou Diallo.

Fred prejel rdeči karton
V 70. minuti je Fred pokosil Anderja Herrero na sredini igrišča in prejel je še drugi rumeni karton. Tudi z deseterico so skušali rdeči vragi izenačiti. Parižani so imeli ogromno prostora in v sodnikovem podaljšku so ga tudi unovčili. Po šolsko izvedenem protinapadu je Rafinha z leve strani podal pred vrata, kjer je Neymar le še podstavil levico.

Šov Neymarja na Old Traffordu

Joker Sörloth rešil Leipzig v 92. minuti
V zadnjem krogu bo odločilna tekma med Leipzigom in Manchester Unitedom v torek zvečer. Rdeči biki so se zelo namučili v Carigradu. Istanbul Basaksehir je po zaostanku z 1:3 izenačil na 3:3, v 92. minuti pa je odločil Alexander Sörloth. Še pred odločilno tekmo naslednji teden jih čaka derbi Bundeslige z vodilnim Bayernom v soboto zvečer na Allianz Areni.

Alexander Sörloth je dosegel prvi zadetek v dresu Leipziga. 24-letni Norvežan je vstopil v 65. minuti in v sodnikovem dodatku priigral tri velike točke. Foto: Reuters
Alexander Sörloth je dosegel prvi zadetek v dresu Leipziga. 24-letni Norvežan je vstopil v 65. minuti in v sodnikovem dodatku priigral tri velike točke. Foto: Reuters

Kampl igral v prvem polčasu
Kevin Kampl je začel tekmo na stadionu Fatiha Terima, a je zaradi poškodbe noge ostal v garderobi med odmorom.

Tudi hat-trick Kahvecija ni pomagal Turkom
Rdeči biki
so povedli v 26. minuti, ko je po strelu Marcela Sabitzerja s 25 metrov žoga dela Yussufa Poulsena in končala v mreži. Nordi Mukiele je z natančnim strelom z levico povišal na 0:2, a so v sodnikovem dodatku gostitelje znižali. Edin Višća je domiselno izvedel kot. Podal je na rob kazenskega prostora, pritekel je Irfan Can Kahveci in z levo nogo vlil upanje Basaksehirju.

Sredi drugega polčasa je Dani Olmo po preigravanju v kazenskem prostoru spretno poslal žogo ob bližnji vratnici v mrežo. Vse je kazalo na zanesljivo zmago Leipziga, a je imel Kahveci drugačne načrte. V 72. minuti je znižal na 2:3 z natančnim strelom z roba kazenskega prostora. Pet minut pred koncem je velemojstrsko izvedel še prosti strel z 20 metrov. Žogo je z levo nogo zavrtinčil prek živega zidu, od prečke pa se je odbila v mrežo.

Sergej Milinković Savić je odskočil visoko v zrak in padel na glavo. Nico Schulz se ga ni dotaknil in Dortmundčani so bili po tekmi besni. Foto: Reuters
Sergej Milinković Savić je odskočil visoko v zrak in padel na glavo. Nico Schulz se ga ni dotaknil in Dortmundčani so bili po tekmi besni. Foto: Reuters

Leipzig je nujno potreboval tri točke. Trener Julian Nagelsmann je v 65. minuti v igro poslal Sörlotha, tri minute pred koncem je vstopil še Justin Kliuivert. Vratar Mert Günok je v zadnji minuti žogo poslal v obraz Sörlotha, nato pa se je od prečke odbila nazaj v polje. Norvežan se je lahko le prijel za glavo, a je vse popravil v 92. minuti, ko je z levo nogo z 20 metrov odločil tekmo.

Lazio po sporni 11-m do točke v Dortmundu
V skupini G si je napredovanje po remiju proti Laziu (1:1) zagotovila Borussia Dortmund. Črno-rumeni so zelo pogrešali Erlinga Hallanda. Najboljši strelec Lige prvakov v tej sezoni bo zaradi natrgane mišice počival do konca koledarskega leta.

Tik pred odmorom je Borussia povedla. Raphael Guerreiro je po lepi podaji Thorgana Hazarda ukanil Pepeja Reino v vratih Lazia. Ciro Immobile je izenačil v 67. minut z bele točke. Dortmundčani so bili ogorčeni, saj je sodnik Antonio Mateu Lahoz zelo hitro pokazal na najstrožjo kazen. Nico Schulz je na robu kazenskega prostora podstavil nogo, Sergej Milinković Savić pa je poletel v zrak in padel na tla. Videosodnik se ni oglasil.

Olivier Giroud je bil neustavljiv v Sevilli. Francoski napadalec je odlično izkoristil priložnost. V Premier ligi imata prednost Timo Werner in Tammy Abraham. Foto: Reuters
Olivier Giroud je bil neustavljiv v Sevilli. Francoski napadalec je odlično izkoristil priložnost. V Premier ligi imata prednost Timo Werner in Tammy Abraham. Foto: Reuters

Velika napaka španskih delivcev pravice in Dortmundčani so bili po koncu srečanja zelo jezni. Še posebej športni direktor Michael Zorc se nikakor ni uspel umiriti, ko je videl počasni posnetek. "Le zakaj imamo VAR, če ga na tako pomembni tekmi ne uporabijo?"

Lazio se bo v zadnjem krogu za napredovanje pomeril z Bruggejem, ki je s 3:0 odpravil Zenit.

Šov Girouda v Sevilli
Prvo mesto v skupini E si je z gostujočo zmago v Sevilli zagotovil Chelsea (0:4). Vse štiri zadetke je dosegel Olivier Giroud. Španci v osmino finala potujejo z drugega mesta.

V 8. minuti je zadel z levico po podaji Kaija Haverta. V 54. minuti je bil natančen z desno nogo, žogo je mojstrsko poslal prek vratarja Alfonsa Pastorja. Četrt ure pred koncem je zadel z glavo po imenitnem predložku N'Gola Kanteja z desne strani. Sedem minut pred kocem je Giroud uspešno izvedel še najstrožjo kazen, v kazenskem prostoru ga je podrl Sergi Gomez.

"To je bil izjemen večer zame in za Chelsea. Navdušen sem, da sem zadel z levico, desnico in tudi z glavo. Še naprej bom skušal izkoristiti vsako priložnost," je dejal Giroud, ki je postal prvi igralec Chelseaja po desetih letih s štirimi zadetki na eni tekmi. To je leta 2010 uspelo zdajšnjemu trenerju Franku Lampardu.

Gladka zmaga Barcelone brez Messija
V skupini G sta si Barcelona in Juventus že po štirih krogih zagotovila napredovanje. Ferencvaros je bil nemočen proti Kataloncem, ki so igrali brez Lionela Messija (0:3). Miha Blažič je na mestu osrednjega branilca odigral vso tekmo.

Stephanie Frappart je postala prva ženska, ki je delila pravico na tekmi Lige prvakov. Trener Juventusa Andrea Pirlo ji je po tekmi čestital. Foto: Reuters
Stephanie Frappart je postala prva ženska, ki je delila pravico na tekmi Lige prvakov. Trener Juventusa Andrea Pirlo ji je po tekmi čestital. Foto: Reuters

Antoine Griezmann je sijajno zadel s peto v 14. minuti, v razmaku 14 minut sta nato zadela še Martin Braithwaite (20.) z neposredne bližine in Ousmane Dembele z bele točke (28.).

Verbič in soigralci nemočni v Torinu
Juventus je odpravil kijevski Dinamo s 3:0. Benjamin Verbič je za Kijevčane na zgodovinski tekmi v Torinu začel v prvi postavi, odigral pa je 72 minut. Stara dama je povedla v 21. minuti, ko je Federico Chiesa zadel z glavo po podaji Alexa Sandra z leve strani.

Cristiano Ronaldo je žogo potisnil v mrežo iz bližine v 57. minuti, končni izid pa je postavil Alvaro Morata po podaji Chiese. Prvič je tekmo Lige prvakov sodila ženska, velika čast je pripadla Francozinji Stephanie Frappart.

5. krog, skupina E:
KRASNODAR – RENNES 1:0 (1:0)
Berg 71.

SEVILLA – CHELSEA 0:4 (0:1)
Giroud 7., 54., 74., 84./11-m

Sevilla: Pastor, Jesus Navas (59./Kounde), Sergi Gomez, Diego Carlos, Rekik, Rakitić (75./O. Torres), Gudelj, Oscar (60./Jordan), Vazquez (66./Munir), En Nesyri, Idrissi (60./Ocampos).

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Emerson, Kovačić (67./Ziyech), Jorginho (85./Gilmour), Hudson-Odoi, Havertz (67./Kante), Pulisic (67./Mount), Giroud (84./Werner).

Sodnik: Artur Soares Dias (Portugalska)

Lestvica:                          
CHELSEA *          5  4 1 0 13:1 13
SEVILLA *          5  3 1 1  4:6 10
KRASNODAR          5  1 1 3  4:8  4
RENNES             5  0 1 4  2:8  1
          * - v osmini finala      

Skupina F:
BORUSSIA DORTMUND – LAZIO 1:1 (1:0)
Guerreiro 44.; Immobile 67./11-m

Borussia (D): Bürki, Piszczek, Akanji, Hummels, Morey, Guerreiro (62./Schulz), Delaney, Bellingham (88./Witsel), Reyna, T. Hazard (76./Brandt), Reus (76./Sancho).

Lazio: Reina, Patric, Hoedt, Acerbi, Marušić, Milinković Savić (80./Caicedo), Lucas Leiva (70./Akpa Akpro), Fares (70./Lazzari), Luis Alberto (80./Escalante), Immobile, Correa (70./Pereira).

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

CLUB BRUGGE – ZENIT 3:0 (1:0)
de Ketelaere 33., Vanaken 58./11-m, Lang 74.

Lestvica:                           
BORUSSIA DORTMUND * 5  3 1 1 10:4 10
LAZIO               5  2 3 0  9:5  9
CLUB BRUGGE         5  2 1 2  6:8  7
ZENIT               5  0 1 4  3:11 1
          * - v osmini finala       

Skupina G:
FERENCVAROS – BARCELONA 0:3 (0:3)
Griezmann 14., Braithwaite 21., Dembele 28.

Ferencvaros: Dibusz, Botka, Blažič, Frimpong, Dvali, Heister (64./Lovrencsics), Isael, Siger (64./Laidouni), Somalia (81./Haratin), Uzuni (71./Baturina), Nguen (71./Mak).

Barcelona: Neto, Dest, Mingueza, Lenglet (65./Alena), Jordi Alba (46./Firpo), Pjanić, Busquets (46./F. de Jong), Trincao, Griezmann (65./Puig), Dembele, Braithwaite (80./de la Fuente).

Sodnik: Aleksej Kulbakov (Belorusija)

JUVENTUS – DINAMO KIJEV 3:0 (1:0)
Chiesa 21., Ronaldo 57., Morata 66.

Verbič (Dinamo Kijev) je igral do 72. minute.

Sodnica: Stephanie Frappart (Francija)

Lestvica:                          
BARCELONA *       5  5 0 0 16:2  15
JUVENTUS *        5  4 0 1 11:4  12
DINAMO KIJEV      5  0 1 4  3:13  1
FERENCVAROS       5  0 1 4  5:16  1
          * - v osmini finala      

Skupina H:
ISTANBUL BASAKSEHIR – RB LEIPZIG 3:4 (1:2)
Kahveci 45., 72., 85.; Poulsen 26., Mukiele 43., Olmo 66., Sörloth 92.

Basaksehir: Günok, Rafael, Ponck, Škrtel (46./Epureanu), Bolingoli (36./Chadli), Višća (64./Giuliano), Özcan (46./Takdemir), Kahveci, Türüc, Ba, Gulbrandsen (84./Crivelli).

Leipzig: Gulacsi, Mukiele, Konate, Upamecano, Angelino, Haidara, Sabitzer, Dani Olmo (88./Kluivert), Kampl (46./Adams), Forsberg (65./Sörloth), Poulsen.

Sodnik: Carlos del Cerro Grande (Španija)

MANCHESTER UNITED – PARIS SG 1:3 (1:1)
Rashford 32.; Neymar 6., 91., Marquinhos 69.
RK: Fred 70./Man. United

Man. United: de Gea, Wan-Bissaka (90./Ighalo), Lindelöf, Maguire, Alex Telles, McTominay, Fred, Rashford (74./Pogba), Bruno Fernandes, Martial (79,/Greenwood), Cavani (79./van de Beek).

Paris SG: Navas, Florenzi (79./Kehrer), Marquinhos, Diallo (90./Gueye), Kimpembe, Verratti (78./Rafinha), Danilo Pereira, Paredes (65./Ander Herrera), Neymar, Kean (65./Bakker), Mbappe.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)

Lestvica:                           
MANCHESTER UNITED  5  3 0 2 13:7  9 
PARIS SG           5  3 0 2  8:5  9 
RB LEIPZIG         5  3 0 2  8:10 9 
ISTANBUL BASAK.    5  1 0 4  6:13 3