Gledalci v Beogradu ne bodo pozabili – Robert Lewandowski je zabil štiri gole. Foto: Reuters
Gledalci v Beogradu ne bodo pozabili – Robert Lewandowski je zabil štiri gole. Foto: Reuters

To je rekord v Ligi prvakov, nobenemu drugemu igralcu na eni tekmi tega tekmovanja ni uspelo zabiti štirih golov v tako kratkem razmiku.

"Moram vam priznati, zasvojen sem z zabijanjem golov," je Poljak po tekmi zapisal na Twitterju.

Poljak v tej sezoni dal že 30 golov
Lewandowski se je prvega gola veselil v 41. minuti, a je bil pozneje zaradi prekrška razveljavljen. Neustavljiv je bil na začetku drugega polčasa, ko je zabijal med 53. in 68. minuto. Postal je drugi nogometaš, ki je zadel na devetih zaporednih tekmah v skupinskem delu Lige prvakov. V tej sezoni je res vroč, saj je za Bayern in Poljsko na 24 tekmah zabil kar 30 golov.

Flick upa, da postane stalna rešitev
Ni prvič, da se je izkazal s tako rekordnim večerom. Leta 2015 je na tekmi nemškega prvenstva v samo devetih minutah zabil pet golov. Bayern je izrazito prevladoval, saj je prednjačil tako v strelih na gol (29:3), v okvir vrat (16:1) kot kotih (14:1). Začasni trener Hansi Flick po štirih potentnih tekmah (16 golov) upa, da bo izgubil pridevnik začasni.

Jose Mourinho je uspešno začel novo delo. Foto: Reuters
Jose Mourinho je uspešno začel novo delo. Foto: Reuters

Mourinho pohvalil pobiralca žog
Nemški velikan je z zmago potrdil prvo mesto, napredovanja pa se veseli še Tottenham, ki je po zaostanku z 0:2 premagal Olympiacos s 4:2. Novi trener Jose Mourinho je pohvalil domačega pobiralca žog, ki je hitro reagiral, žogo podal Sergu Aurierju, ta je izvajal avt, gostitelji pa so po tej akciji ekspresno izenačili na 2:2: "Rad imam inteligentne podajalce žog, tudi sam sem bil tak. Sledil je igri, razumel jo je in pomagal pri pomembni podaji."

Tuchel: Imeli smo srečo
Vse je odločeno tudi v skupini A, kjer je po remiju Reala in PSG-ja (2:2) jasno, da bodo Parižani skupinski del končali na prvem, Madridčani pa na drugem mestu. "Real je bil boljši večji del tekme, a včasih je potrebna tudi sreča, v tem ni nič slabega," je komentiral trener francoskih prvakov Thomas Tuchel.