Jan Oblak je bil najzaslužnejši, da se je Atletico uvrstil v četrtfinale, Foto: Reuters
Jan Oblak je bil najzaslužnejši, da se je Atletico uvrstil v četrtfinale, Foto: Reuters

To je bila zadnja tekma z gledalci v Ligi prvakov pred prekinitvijo. Na njej so varovanci Diega Simeoneja v podaljšku šokirali evropske prvake in jih izločili ob velikem veselju 3.000 navijačev, ki so jim dovolili pot iz Madrida. V tem času so se tekme v Španiji že igrale pred praznimi tribunami, zaprti so bili vrtci in šole.

Že takrat je bilo v Španiji uradno okuženih 1.646 ljudi, samo v Madridu 782. Vsi dogodki z več kot tisoč ljudmi so bili prepovedani že pred 11. marcem, ko je bila tekma odigrana.

"Prav nobenega smisla ni bilo v odločitvi, da 3.000 navijačev Atletica lahko odpotuje na Anfield. To je bila napaka. Gledam z današnjega stališča, seveda, ampak takrat bi morali biti previdnejši. Dan pred tem so v regiji že prepovedali množična zbiranja, prav tako v Madridu," je za radijsko postajo Onda Cero povedal Almeida.

Jürgen Klopp je že prej povedal, da je bilo zaradi dogajanja v Španji težko pripraviti svojo ekipo za obračun z Madridčani. "V ponedeljek sem se zbudil in slišal za razmere v Madridu, da bodo zaprli šole in univerze. Če sem pošten, se je bilo res nenavadno pripravljati za tekmo v teh okoliščinah. Po navadi me težko kaj vrže iz tira. V pripravah na tekmo si zgradim ovire levo in desno od sebe, toda v tistem trenutku, je bilo to res težko," je povedal Klopp za uradno klubsko spletno stran.