Roberto Firmino je odločil polfinale na stadionu Kalifa v Dohi. Foto: Reuters
Roberto Firmino je odločil polfinale na stadionu Kalifa v Dohi. Foto: Reuters

Liverpool je povedel v 12. minuti. Na izjemno globinsko podajo Mohameda Salaha v kazenski prostor je vtekel Naby Keita in s polvisokim strelom matiral Marcela Barovera.

Naby Keita je takole zadel za vodstvo Liverpoola. Foto: Reuters
Naby Keita je takole zadel za vodstvo Liverpoola. Foto: Reuters

Monterrey hitro izničil vodstvo Liverpoola
A veselje Liverpoola je bilo kratkotrajno, saj je Monterrey izenačil že v naslednjem napadu. Redsom ni uspelo izbiti žoge, tako da je Jesus Gallardo prišel do strela z leve strani. Allison je žogo odbil, a le do Rogelia Funesa Morija, ki jo je poslal v prazna vrata. To je bil tudi izid polčasa. Liverpool je imel sicer žogo več v nogah, a je bila premoč jalova.

Firmino Kloppov adut s klopi
Varovanci Jürgena Kloppa so v nadaljevanju pritiskali za zmagoviti zadetek, vendar so se Mehičani disciplinirano branili in pretili iz protinapadov. In ko je že kazalo, da bo na vrsti podaljšek, je v 91. minuti odločitev le padla. Po preigravanju Salaha je Trent Alexander-Arnold z desne strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je rezervist Robert Firmino s strelom po tleh ukanil Barovera. Firmino je v igro vstopil v 85. minuti. Še končna statistika: posest žoge 62:38 za Liverpool, streli pa skupaj 15:12, v okvir vrat 8:6 – oboje za Monterrey.

Rogelio Funes Mori je hitro izenačil na 1:1. Foto: EPA
Rogelio Funes Mori je hitro izenačil na 1:1. Foto: EPA

Flamengo leta 1981 premagal Liverpool. Bodo Redsi v soboto poravnali račun?
V torek je po preobratu južnoameriški prvak Flamengo s 3:1 premagal azijskega prvaka Al Hilal. Flamengo je leta 1981 osvojil prvi in do letos edino Copo Libertadores, nato pa je v predhodniku klubskega mundiala v Medcelinskem pokalu v Tokiu s kar 3:0 razbil Liverpool. Blestel je Flamengova ikona Zico, ki je zrežiral vse tri gole in zasenčil na drugi strani otoške ase na čelu s Kennyjem Dalglishem. Bo v soboto Liverpool poravnal račun? Finale ob 18.30 na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

16. KLUBSKO SVETOVNO PRVENSTVO

KATAR 2019, Doha

Polfinale:
Monterrey - LIVERPOOL 1:2 (1:1)
Mori 14.; Keita 12., Firmino 91.

CF Monterrey vs Liverpool( id: 20327098 datum: 19.11.2019)

FLAMENGO - Al Hilal 3:1 (0:1)
De Arrascaeta 49., Henrique 78., Albulayhi 82./ag; Salem 18.

Finale in tekma za 3. mesto bosta v soboto. Prenos finala bo ob 18.30 na TV SLO 2 in MMC-ju.

Firmino v 91. minuti popeljal Liverpool v finale
Zadetka Keitaja in Morija v polfinalu klubskega SP-ja