Alex Oxlade Chamberlain (levo) in Jordan Henderson bosta odslej klubska soigralca. Foto: Reuters
Alex Oxlade Chamberlain (levo) in Jordan Henderson bosta odslej klubska soigralca. Foto: Reuters

Vrednost prestopa angleškega reprezentančnega vezista iz Arsenala v Liverpool je vredna nekaj več kot 40 milijonov evrov. Oxlade-Chamberlain je predtem zavrnil prestop k Arsenalovemu mestnemu tekmecu Chelseaju, saj si je želel kariero nadaljevati na Merseysidu v ekipi Jürgena Kloppa.

Oxlade-Chamberlain se trenutno z angleško reprezentanco pripravlja na kvaifikacije za svetovno prvenstvo. Pogodbo z Liverpoolom bo podpisal po koncu reprezentančnega premora, svojo zvestobo rdečim naj bi obljubil za šest sezon.

Sanches v novi sezoni za Swansea City
Swansea City se je med drugim z Bayernom dogovoril za posojo Renata Sanchesa. 20-letni zelo obetavni Portugalec je svojo profesionalno nogometno pot začel pri Benfici, 10. maja lani se je nato odločil preizkusiti še v tujini. Podpisal je za nemškega prvaka Bayern, ki je zanj klubu iz Lizbone odštel 35 milijonov evrov. Pri Bavarcih se ni naigral. Najprej ga je pestila poškodba stegenske mišice, v nadaljevanju sezone s svojimi predstavami ni navdušil. Nekdanji nogometaš Bayerna Lothar Matthäus ga je celo označil za enega najslabših igralcev sezone.

Kot kaže, bo Sanches vseeno ostal na Allianz Areni, v novi sezoni pa bo branil barve valižanskega premierligaša, ki bo za njegove usluge Nemcem odštel nekaj več kot dva milijona evrov.

Tottenham ujel podpis Foytha
Medtem se je Tottenham okrepil z mladim argentinskim branilcem Juanom Foythom, ki se je Londončanom pridružil iz vrst Estudiantesa. S premierligašem je podpisal petletno pogodbo. Tottenham se je predtem okrepil še z enim branilcem, in sicer Devinsonom Sanchezom iz Ajaxa, novi član ekipe je postal tudi vratar Paulo Gazzaniga.