Nogometaši Interblocka so v ljubljanskem derbiju v 1. krogu premagali Olimpijo s 3:1, v 10. pa izgubili z 1:0. Foto: MMC RTV SLO
Nogometaši Interblocka so v ljubljanskem derbiju v 1. krogu premagali Olimpijo s 3:1, v 10. pa izgubili z 1:0. Foto: MMC RTV SLO

Ljubljanski prvoligaš je povratno tekmo v Ljubljani izgubil z 0:3, kar naj bi bilo Uefi sumljivo.

Vodstvo kluba še brez odziva
Krovna evropska nogometna organizacija je to danes potrdila spletnemu portalu pozareport.si. Novico smo želeli preveriti pri vodstvu kluba, a je telefon direktorja kluba Nenada Protege zvonil v prazno, predsednik Joc Pečečnik pa naj bi bil v tujini.

Lucu: Preiskava bo trajala kar nekaj časa
Popoldne se je z izjavo za javnost oglasil podpredsednik ljubljanskega kluba Jaka Lucu: "Uefa je na začetku sezone uvedla nadzor prvih in drugih lig v državnih prvenstvih po vsej Evropi in tudi vseh tekem v njenih tekmovanjih. Trenutno je pod obravnavo nekaj deset tekem, za katere je Uefa ocenila, da so bile na stavnicah po Evropi na določene rezultate vplačani nenavadno visoki zneski. Ena od teh je tudi tekma med Interblockom in Metalurgom iz Donjecka."

"Pri nas je že v pogodbah z vsemi igralci določeno, da se izrazito prepoveduje kakršno koli ukvarjanje s stavami. In če pride do prekrška v zvezi s tem - doslej ga seveda ni bilo - ima klub pravico takoj razveljaviti pogodbo igralcu, ki bi bil v to vpleten. Kar zadeva Uefo, se je ta postopek šele začel. Kot so mi danes sporočili iz Nyona, bo postopek trajal še nekaj časa, preden bodo dali uradno poročilo o preiskavi teh dvobojev, ki jih je, kot sem že dejal, nekaj deset in ne le Interblockov," je še dodal Lucu.

Po 16 krogih na osmem mestu
Interblock se sicer ubada s številnimi težavami, saj se je pred dnevi zaradi denarnih težav razšel z 11-erico najdražjih nogometašev. Kockarji so v prvenstvu po 16 krogih na osmem mestu, v pokalu Hervis pa so se uvrstili v četrtfinale.