Lani je Maribor igral v Evropski ligi, zdaj pa ima lepo priložnost, da se predstavi v prestižni Ligi prvakov. Dinamo je sicer prvo tekmo dobil z 2:1, toda
Lani je Maribor igral v Evropski ligi, zdaj pa ima lepo priložnost, da se predstavi v prestižni Ligi prvakov. Dinamo je sicer prvo tekmo dobil z 2:1, toda "drugi polčas" obračuna bo v Ljudskem vrtu, kjer bo ozračje peklensko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor E. Bergant
Igor E. Bergant je velik navijač Maribora. Pred 13 leti je v Ljudskem vrtu prav on komentiral tekmo proti Lyonu, po kateri so se vijoličasti veselili uvrstitve v Ligo prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Maribor - Lyon 2:0

Pred povratno tekmo med Mariborom in Dinamom smo poklicali nekaj znanih Slovencev, med njimi tudi Bojana Prašnikarja, ki je pred 13 leti vijoličaste že popeljal v Ligo prvakov.


Igor E. Bergant (voditelj Odmevov na TV Slovenija in nekdanji športni reporter): "Verjamem, da se bo Maribor uvrstil v Ligo prvakov, nočem pa ničesar napovedovati, ker se vedno zmotim. Tekmo bom spremljal doma. V Maksimiru sem bil prijetno presenečen nad hrvaško pomočjo Slovencem, saj je dal Dinamo avtogol, v torek pa bo nujno, da gol zabije Maribor sam.

Alenka Gotar (operna pevka, ki rada hodi na nogometne tekme): "Pričakujem, da bodo navijači, ki so najboljši v Sloveniji, dali še dodatno moč fantom, da se res pokažejo. V Zagrebu so bili enakovreden tekmec in mislim, da se Dinamo da premagati. Zelo jim želim, da jim uspe in da bo svet spet videl Slovence v Ligi prvakov. Tekmo bom spremljala kar v Ljudskem vrtu, ker pa imam prej nastop, bom verjetno zamudila prvi polčas."

Peter Lovšin (glasbenik in velik navijač Olimpije): "Računam, da bo tako kot na odločilni tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2010, ko je Slovenija z 1:0 premagala Rusijo, ki je bila favorit. Dinamo je gotovo premagljiv in Maribor je pred odlično štajersko publiko sposoben podviga. Vendar pa le nisem takšen 'totalni' optimist kot Zahović, ki pa ima očitno več razlogov za to."

Zoran Predin (glasbenik in velik navijač Maribora): "Zdi se mi, da so znali vijoličasti kadar koli je šlo zares, stopiti skupaj in narediti novo pravljico. Verjamem, da lahko Maribor zmaga z 1:0. Na prvi tekmi sem se bal, da bodo vse okoliščine, ki govorijo v prid večjemu klubu z večjo tradicijo, ohromile ekipe, pa se to ni zgodilo rezultat je bil ugoden. Je pa domač teren lahko tudi ovira, zato ne bi računal na to "pomoč". Lepo je zmagati doma, toda grozno izgubiti. Upam le, da si bodo igralci v glavah naredili svoj film in se držali dogovora."

Primož Peterka (nekdanji smučarski skakalec): "Močno bom navijal za Maribor. Glede na to, da so si v Zagrebu pripravili dobro izhodišče, imajo precej možnosti za uspeh. En gol bi jih lahko že popeljal v Ligo prvakov. Računam na Brazilca Tavaresa. Seveda pa mora Maribor zelo paziti, da ne dobi zadetka, ki bi precej zmanjšal njihove možnosti."

Bojan Prašnikar (nekdanji trener Maribora): "Maribor ima velike možnosti, saj potrebuje že minimalno zmago. Toda ne bo lahko. Veliko golov ne bomo videli, vsak gol pa lahko spremeni potek tekme. Loviti zaostanek ni enostavno. Maribor bo moral tvegati, toda ne sme se preveč odpreti. Dinamo je nevaren v protinapadih, na prvi tekmi pa je imel težave pri igri na postavljeno obrambo Maribora. Vse se vrti okrog Sammirja, je najbolj ustvarjalen igralec in treba mu bo posvetiti posebno pozornost."

Maribor - Lyon 2:0