Michael Laudrup je eden izmed redkih, ki je iz Barcelone prestopil neposredno v Real Madrid. Foto: EPA
Michael Laudrup je eden izmed redkih, ki je iz Barcelone prestopil neposredno v Real Madrid. Foto: EPA
Robinho in Cosmin Contra
V Getafeju je le malo tujcev. Med 24-erico je 15 Špancev. Med tujci je eno bolj zvenečih imen Cosmin Contra, ki je igral tudi za Milan. Foto: EPA

Nogometni klub iz predmestja Madrida vodi legendarni Danec Michael Laudrup, ki je moštvo popeljal vse do osmine finala tekmovanja, ki je po moči drugo najmočnejše v Evropi. Pogled na njihovo pot pa kaže, da je večina trenerjev iz ekip, ki so se pomerila s tem klubom, izgubila delo tik pred tekmo s španskim klubom ali pa po njej.

Vse se je začelo z Jolom
Poglejmo nekoliko bolj podrobno črni niz. Getafe je 25. oktobra v prvem krogu ligaškega dela tega tekmovanja na White Hart Lanu z 2:1 šokiral Tottenham. Dan pozneje je londonski klub odpustil Nizozemca Martina Jola.

Španci so 29. novembra gostili Hapoel iz Tel Aviva. Guy Luzon je zaradi slabih izidov le štiri dni pred tekmo odstopil. Šokterapija je očitno delovala, saj so Izraelci v Španiji slavili z 2:1, kar je bila njihova edina zmaga v skupini. Naslednji mesec, natančneje 19. decembra je Getafe gostil Anderlecht, ki je prav tako zamenjal trenerja tik pred omenjeno tekmo, ki so jo Španci dobili prav tako z 2:1.

Brez službe ostal tudi Camacho
Getafe se je v šestnajstini finala pomeril z AEK-om. Grški klub je le dan pred prvo tekmo odpustil Llorencea Serro Ferreraja. Tekma v Grčiji se je končala z 1:1, na povratni pa je Getafe slavil prepričljivo s 3:0. V osmini finala pa je Laudropova četa na prvi tekmi v gosteh presenetila Benfico (zmaga 2:1), kar je spodneslo slovitega Španca Antonia Camacha. Ne, niza še ni konec, saj se je preselil tudi v državno prvenstvo. Getafe je namreč v zadnjem krogu s 3:0 ugnal Murcio, ki je tik pred tekmo na klop posadil Javierja Clementeja.

"Menjava trenerja vedno ne pomeni zmago. Le upam, da bomo še velikokrat letos naleteli na ekipo, ki bo menjala trenerja," se je na račun nenavadnega niza pošalil Laudrup.

S. J.