22-letni Leo 'Bolha' Messi je najboljši igralec sveta in tudi najbolje plačani igralec na svetu. Foto: Reuters
22-letni Leo 'Bolha' Messi je najboljši igralec sveta in tudi najbolje plačani igralec na svetu. Foto: Reuters
Lionel Messi
Messi bo poleti v Južni Afriki na SP-ju pod vodstvom argentinskega selektorja Maradone pred izzivom kariere. Foto: Reuters

Argentinski napadalec Barcelone, s katero je lani osvojil prav vse mogoče lovorike, svetovne športne naslovnice pa je znova zavzel z izjemnimi predstavami v zadnjih dveh tednih, je po oceni francoske revije, ki je enajsto leto zaporedoma izdala lestvico najbolje plačanih nogometašev in trenerjev na svetu ter v Franciji, številka ena tudi po zaslužku.

"Samo igram nogomet na svoj način"
"Da postaneš legenda, moraš osvojiti svetovno prvenstvo," je prepričan Pulga (bolha), ki zavrača primerjavo z Diegom Maradono. "Dopolnil sem šele 22 let. Vse se dogaja zelo hitro, zato moram ostati predvsem miren in zbran," svoj pristop k nogometu pojasnuje Messi, ki je že od 13. leta član Barcelone. "Nikoli ne želim ponižati nasprotnika, jaz samo igram nogomet na svoj način," ostaja skromen Leo, ki je na zadnjih petih tekmah zabil kar 11 golov.

Becks pred CR-jem
S 30,4 milijona evrov drugo mesto zaseda David Beckham (LA Galaxy/Milan), ki bo zaradi strgane ahilove tetive spustil svetovno prvenstvo v Južni Afriki, na tretjem pa je Cristiano Ronaldo (Real Madrid) s 30 milijoni evrov.

Scolari za petami Mourinha
Med trenerji je najbolje plačan Jose "Izbrani" Mourinho, ki mu Inter v letu dni na račun nakaže 13 milijonov evrov. Drugi je Brazilec Luis Felipao Scolari, ki v uzbekistanskem Bunyodkoru prejema kar 9,5 milijona.

Argentinec na vrhu tudi v Ligue 1
V Franciji najvišjo plačo prejema argentinski branilec Marseilla Gabriel Heinze (4,5 milijona), 100 tisoč evrov manj zasluži zvezdnik Bordeauxa Yoann Gourcuff, še stotisočakov manj pa drugi Argentinec v Marseillu Lucho Gonzalez.