Po objavi novice so se v torek zvečer pred Camp Nouom zbrali številni Messijevi navijači. Foto: Reuters
Po objavi novice so se v torek zvečer pred Camp Nouom zbrali številni Messijevi navijači. Foto: Reuters

Lionel Messi je klubu novico sporočil kar iz svoje domovine. Pogodbo s ponosom Katalonije ima do konca prihodnje sezone, v klavzuli je imel zapisano, da Barcelono lahko zapusti brez odškodnine, a pravniki opozarjajo, da je ta člen veljal le do 10. junija. Ker Messi do takrat klubu ni nakazal svoje namere, menijo, da je nična. Svoj vpliv na razplet bi lahko imela tudi pandemija novega koronavirusa, ki je precej podaljšala tako špansko prvenstvo kot Ligo prvakov.

Konec ljubezni med Messijem in Barcelono

Odkupna klavzula sicer znaša kar 700 milijonov evrov. Hkrati je Messijeva plača izjemno visoka, zato je na trgu le malo klubov, ki si nakup lahko sploh privoščijo. BBC poroča, da si kljub morebitni astronomski odškodnini Messi vseeno želi zapustiti Barcelono.

Koeman želi prevetriti ekipo
Argentinec je pred odločitvijo imel sestanek z novim trenerjem Ronaldom Koemanom. Nizozemski strokovnjak si želi precej prevetriti ekipo, po poročanju več medijev tako v svoji ekipi ne želi več Luisa Suareza (ki je zelo dober Messijev prijatelj), Artura Vidala, Ivana Rakitića in Samuela Umtitija.

Messi obvestil vodstvo Barcelone, da želi zapustiti Barcelono

Puyol podprl prijatelja
Na Twitterju se je oglasil nekdanji kapetan Barcelone Carles Puyol, ki je Messija podprl: "Vse spoštovanje, Leo. Vedno boš imel mojo podporo, prijatelj." Kljub dolgemu obdobju, ki ga je Messi pustil v Barceloni, vsaj ta hip nič ne kaže na prijateljski dogovor med obema stranema.

Messijeve številke v Barceloni
Tekme: 731
Zadetki: 634
Lovorike: 34
Največ golov v La ligi: 444
Največ golov v enem letu: 79 (leta 2012)
Največ zlatih žog: 6