Florentino Perez je začel predsedovanje izjemno agresivno. V 48 urah je v klub  pripeljal svetovalca Zinedina Zidana, športnega direktorja Jorgeja Valdana in trenerja Manuela Pellegrinija. Zdaj je začel misijo
Florentino Perez je začel predsedovanje izjemno agresivno. V 48 urah je v klub pripeljal svetovalca Zinedina Zidana, športnega direktorja Jorgeja Valdana in trenerja Manuela Pellegrinija. Zdaj je začel misijo "igralski kader". Prvi je na muhi Kaka, sledil naj bi Cristiano Ronaldo ... Foto: Reuters
Je sploh mogoče, da tudi neskončno bogati Silvio Berlusconi ne more zadržati Kakaja? Foto: EPA

Novi predsednik Reala iz Madrida Florentino Perez je že pred imenovanjem zatrdil, da se bo ta teden odpravil v Milan in v kraljevi klub pripeljal brazilskega zvezdnika. Po zadnjih informacijah pa so v Madrid prišli kar predstavniki Milana.

Berlusconi je sporočil, da bo odločitev o prihodnosti Kakaja padla v ponedeljek. "S Kakajem bom govoril naslednji ponedeljek in takrat bom lahko povedal odločitev. Zgodaj je še razmišljati o tem, kaj se bo zgodilo," je povedal lastnik AC Milana.

Delegacija Milana v torek v Madridu
V torek ob 15. uri so po trditvah več virov na madridskem letališču videli izvršnega dirketorja Milana Adriana Gallianija v družbi s Kakajevim očetom in menedžerjem, ki sta se takoj po pristanku odpravila na Santiago Bernabeu. Ugledna radijska postaja Cardena SER poroča, da je odškodnina dogovorjena in naj bi znašala 65 milijonov evrov. Zdaj se mora Real uskladiti le še s Kakajem, ki se v Braziliji pripravlja na reprezentančni kvalifikacijski tekmi z Urugvajem in Paragvajem. Podpisal naj bi petletno pogodbo, na sezono pa bi zaslužil 9 milijonov evrov.

Če o navedbah španskih medijev še lahko dvomimo, pa je o prestopu Kakaja precej zgovorna izjava Berlusconija. "Ne vem, ali bomo lahko zadržali Kakaja. Real ponuja veliko denarja," je povedal predsednik italijanske vlade.

Galliani le na vljudnostni večerji?
Galliani je v ponedeljek ob predstavitvi novega trenerja Leonarda potarnal, da je recesija zajela tudi Milan. Rossoneri so v izjavi za javnost potrdili, da je Galliani res v Madridu, vendar naj bi se le odzval povabilu na večerjo, ki jo je Perez organiziral ob svoji izvolitvi. "Ne gre za nič drugega," so še zapisali v Milanu.

Kaka: Povedal sem vam že, da želim ostati
Kaka medtem v Braziliji novinarjem ne daje izjav. 27-letnik je že pred torkom sedmi sili povedal: "Milijonom navijačev Milana sem že povedal, kakšna je moja odločitev. Želim ostati. Zdaj pa me, prosim, pustite že na miru."

R. K.