AC Milan je zgolj to poletje zapravil 200 milijonov evrov za okrepitve, toda pravega učinka ni. Foto: Reuters
AC Milan je zgolj to poletje zapravil 200 milijonov evrov za okrepitve, toda pravega učinka ni. Foto: Reuters

Uefa tako že pripravlja kazenske ukrepe za zadolženi klub, ki ne zna zadovoljivo pojasniti, kako bo zapolnil finančno brezno, v katero ga je pahnilo zapravljanje za nakupe novih nogometašev. V zadnjih treh sezonah se je skupni finančni dolg dvignil na 255 milijonov evrov. Klub visokih izdatkov ne more pokriti, krovni evropski nogometni federaciji pa so predlagali tudi nekakšno poravnavo, iz katere ne bo, po podatkih iz Uefe, najverjetneje nič.

Jasno je, da v Milanu ne izpolnjujejo finančnih omejitev, ki jih je postavila Uefa in ki znašajo največ 30 milijonov evrov v dolgovih v obdobju treh sezon. Med kazenskimi ukrepi, ki bi jih lahko izrekli Milančanom, je tudi prepoved sodelovanja v evropskih tekmovanjih, navajajo italijanski mediji.

Milan je zgolj to poletje zapravil 200 milijonov evrov za okrepitve, ki pa so bile bolj kot ne brez pravega učinka, saj rossoneri trenutno zasedajo skromno osmo mesto na razpredelnici italijanskega prvenstva Serie A.

Zdajšnji lastnik Milana je kitajski poslovnež Jonghong Li, ki pa ni vložil svojih sredstev, ampak si je 300 milijonov evrov sposodil od skladov v ZDA po precej visokih obrestnih merah z rokom plačila do oktobra 2018. Med možnostmi se je kot rešitelj pojavil savdski milijarder Fawaz Alhokair, ki naj bi se ponudil, da bi odkupil terjatve Milana in tako postal njegov lastnik.