Nenavaden sobotni večer za Ikerja Casillasa - spremljanje tekme s klopi za rezerve. Foto: EPA
Nenavaden sobotni večer za Ikerja Casillasa - spremljanje tekme s klopi za rezerve. Foto: EPA

Nenavadno preživet večer nesporne številke ena in kapetana madridskega Reala je vzbudil veliko zanimanja in ugibanj medijev, kaj se kuha v ozadju. Znano je, da Casillas že nekaj časa ni v najboljših odnosih z Mourinhom, tokrat pa se mu je prvič po letu 2002 primerilo, da si je tekmo moral ogledati s klopi zaradi "tehnične" odločitve in ne zaradi kakšnega drugega vzroka. Predsednik Reala Florentino Perez naj bi za to izvedel manj kot pol ure pred začetkom tekme in nad novico ni bil nič kaj navdušen.
"Krivda za poraz ne leži na vratarju"
V vratih je tako stal Antonio Adan, ki pa na srečanju 17. kroga španskega prvenstva ni mogel preprečiti poraza s 3:2. Morda bi lahko bolje posredoval samo pri drugem zadetku gostiteljev. Mourinho je po tekmi, na kateri so gostje v prvem polčasu (0:0) zapravili tri izjemne priložnosti, zavrnil namigovanja, da so njegovi dnevi pri Realu vse bolj šteti: "Čutim, da mi nogometaši sledijo. Igrali so, da bi zmagali, a nam ni uspelo. Casillas? Trener mora analizirati vse, da ugotovi, koga poslati na igrišče. Po mojem mnenju je v tem trenutku Adan bolje pripravljen kot Iker. Skupaj s svojimi pomočniki sem se odločil, kot sem se. Krivda za današnji poraz ne leži na vratarju."

Po praznikih bo Real, ki je že tretjo tekmo zapored ostal brez zmage in za vodilno Barcelono zaostaja že 16 točk, 6. januarja gostil Real Sociedad.