Branilec Loic Bade je bil edini strelec na Roazhon Parku. Foto: Reuters
Branilec Loic Bade je bil edini strelec na Roazhon Parku. Foto: Reuters

Izbranci Anteja Šimundže kljub novi borbeni predstavi še naprej ostajajo brez točke v skupini G. Francozi so slovenske prvake ugnali v Ljudskem vrtu z 2:1 pred dvema tednoma, tokrat pa so se kljub še večji premoči mučili vse do 76. minute. Imeli so 65-odstotno posest žoge, sprožili pa tudi precej več strelov (26:5; 7:1 v okvir vrat).

Vratar Matko Obradović se je nekajkrat izkazal, a ni mogel preprečiti poraza. Foto: Reuters
Vratar Matko Obradović se je nekajkrat izkazal, a ni mogel preprečiti poraza. Foto: Reuters

Obradović vedno na pravem mestu v prvem polčasu
Gostitelji so pred 23.115 gledalci na na Roazhon Parku silovito začeli in prišli do treh priložnosti. Matko Obradović je moral resno posredovati po strelu Loica Badeja z glavo v 11. minuti. Vratar slovenskih prvakov je bil na pravem mestu tudi v 20. minuti po poskusu Martina Terrierja. Po pol ure igre je Nayef Aguerd zgrešil z glavo, v 37. minuti je bil nenatančen še Kamaldeen Sulemana.

Uvod drugega polčasa je ponudil podobno sliko – pobudo Francozov in strnjeno obrambno igro Prekmurcev. Gostitelji so poskušali z različnih položajev, a so bili streli nenatančni ali blokirani.

V 60. minuti so po kotu zagrozili tudi Sobočani, ko je strel Nika Lorbka iz bližine z desne strani blokiral Terrier. Francozi so bili še naprej boljši in konkretnejši, v 72. minuti je iz ugodnega položaja zgrešil Adrien Truffert.

Serhou Guirassy in soigralci so se utrdili na vrhu skupine G. Foto: Reuters
Serhou Guirassy in soigralci so se utrdili na vrhu skupine G. Foto: Reuters

Bade z glavo zadel po predložku Majerja
Trener Rennesa Bruno Genesio ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev. V 66. in 75. minuti je skupno opravil štiri menjave. V 76. minuti je Lovro Majer izvajal prosti strel z desne strani. Poslal je lep predložek v kazenski prostor, branilec Bade pa je z desetih metrov z glavo poslal žogo tik ob vratnici v mrežo. Obradović je bil nemočen ob natančnem strelu.

Sulemana zapravil veliko priložnost za 2:0
Malce zatem je neoviran v kazenskem prostoru zgrešil Sulemana, znašel se je sam pred Obradovićem, a je streljal visoko čez vrata. Mura je pritisnila, a ni bilo prave zadnje podaje in tudi v petih minutah sodnikovega dodatka so gostitelji brez težav ohranili prednost.

Ante Šimundža je bil kljub porazu zadovoljen s predstavo svojih izbrancev. Foto: Reuters
Ante Šimundža je bil kljub porazu zadovoljen s predstavo svojih izbrancev. Foto: Reuters

Šimundža: Naučiti se moramo zadržati žogo, ko je utrip višji
"Taktično smo odigrali zelo dobro in pobrali veliko izkušenj iz vsega tega. Fantom ne morem ničesar zameriti, delovna vnema in požrtvovalnost sta bili maksimalni, le naučiti se moramo zadržati žogo, ko je utrip višji, saj smo tako lahko učinkovitejši v napadu. Dejstvo pa je, da moramo še ogromno delati, da lahko pridemo na tako raven, da bi lahko kaznovali ekipe v zadnjih 15 minutah
," je povedal Šimundža.

Tottenham čez tri tedne prihaja v Ljudski vrt
Muro do konca skupinskega dela čakata še domači obračun s Tottenhamom 25. novembra in gostovanje pri Vitesseju 9. decembra.

SKUPINA G, 4. krog:
RENNES ‒ MURA 1:0 (0:0)
23.115; Bade 76.

Rennes: Salin, Truffert, Aguerd, Bade, Assignon, Bourigeaud (76./Tel), Majer, Santamaria (66./Tait), Sulemana (86./Tchaouna), Terrier (66./Laborde), Guirassy (76./Abline).

Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Karamarko, Kous, Horvat (88./T. Cipot), Lorbek (89./Kozar), Šturm (88./Buček), Lotrič (68./Ouro), Pucko, Mulahusejnović (82./Maroša).

Sodnik: Juri Frischer (Estonija)

TOTTENHAM ‒ VITESSE 3:2 (3:2)
Son 15., Lucas Moura 22., Rasmussen 28./ag; Rasmussen 32., Bero 39.
RK: Romero 58.; Doekhi 81., Schubert 85.

Lestvica:                              
RENNES          4  3 1 0  7:4 10 točk  
TOTTENHAM       4  2 1 1 10:6  7       
VITESSE         4  2 0 2  6:5  6       
MURA            4  0 0 4  2:10 0       
Pri Muri razočarani, a vseeno ponosni