Nejc Pečnik ne bo pomagal soigralcem na Ferskih otokih. Foto: EPA
Nejc Pečnik ne bo pomagal soigralcem na Ferskih otokih. Foto: EPA
V Kidričevem zbrani vsi reprezentanti

Pečnik je imel vse od prihoda na zbor zdravstvene težave. Drugih večjih težav v slovenskem taboru ni. Tudi napadalec Zlatan Ljubijankić, ki je imel poškodovano mišico, je danes že vadil in bo na voljo selektorju tudi na tekmi.
Jokić: Bonusov ni več
Bojan Jokić
po nedavni poškodbi ramena še ne trenira povsem brez bolečin, a bo stisnil zobe. "Rama mi je 'skočila ven', ampak takoj tudi spet 'sedla' na mesto, tako da je šlo samo za izpah. Je še boleče, mogoče bo to trajalo še dva meseca, vendar bom odigral še to tekmo," je dejal levi bočni branilec.

"Vedno z veseljem pridem v reprezentanco. Termin je res težaven, toda - kot je selektor dejal - to bo tekma karakterjev. Smo profesionalci, osredotočili se bomo na nalogo in moramo zmagati. Dobro vemo, kaj pomeni ta tekma. Druge poti ni. Že na dveh tekmah proti Severni Irski smo izgubili točke, tako da bonusov ni več. Moramo se zbrati in zmagovati, če hočemo kaj narediti," je še povedal član Chieva.

Sodili bodo Avstrijci
Slovenska vrsta bo na Ferske otoke, ki ležijo približno na polovici poti med Škotsko in Islandijo, odpotovala v sredo malo pred 16. uro. Predtem bodo nogometaši v Stožicah ob 12.30 opravili še zadnji, enourni trening na domačih tleh.

Tekmo na Ovčjih otokih, kot tudi imenujejo skupino otokov v severnem Atlantiku, bodo sodili Avstrijci na čelu z Oliverjem Drachto.
Kvalifikacije za Euro 2012, skupina C
Petek ob 19.30 (prenos TVS 2 in MMC):
FERSKI OTOKI - SLOVENIJA

Ob 20.45:
ITALIJA - ESTONIJA

Lestvica: 
ITALIJA 5 4 1 0 11:1 13 SLOVENIJA 6 2 2 2 7:4 8 SRBIJA 6 2 2 2 8:9 8 ESTONIJA 5 2 1 2 7:6 7 SEVERNA IRSKA 5 1 3 1 3:3 6 FERSKI OTOKI 5 0 1 4 3:16 1


Torek, 7. junija, ob 20.30:
FERSKI OTOKI - ESTONIJA

V Kidričevem zbrani vsi reprezentanti