Na tekmi v Talinu lani oktobra je bil odločilen avtogol Andreja Sidorenkova. Foto: Reuters
Na tekmi v Talinu lani oktobra je bil odločilen avtogol Andreja Sidorenkova. Foto: Reuters

V kvalifikacijski skupini C si je Italija praktično že zagotovila prvo mesto, Slovenija pa se s Severno Irsko in Srbijo bori za 2. mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Po tekmi z Estonijo čaka Slovenijo gostovanje pri Italiji, za konec bo v Maribor prišla Srbija.

Reprezentantje so se v ponedeljek spet zbrali na Ptuju, selektor Matjaž Kek pa ima težave le zaradi poškodbe Aleksandra Radosavljevića, ki je na zadnji prvenstveni tekmi v dresu Den Haaga ob doseženem zadetku priletel v vratnico in ima težave z bolečinami v rami. Če Radosavljevića do tekme ne bodo usposobili za igro, bi lahko Kek namesto njega v izbrano vrsto vpoklical kapetana Olimpije Daliborja Radujka.

"Stanje Radosavljevića je takšno, da še ni odpisan. To pomeni, da ga bo zdravniška služba med tednom skušala pozdraviti," je na kratko pojasnil Kek, ki obljublja napadalno igro. "Pričakujemo agresivno Slovenijo, ki bo napadla, ki bo imela svoj cilj. To so tri točke in v tem smislu bodo tudi potekali treningi. Pripravljali se bomo v Kidričevem, tudi zadnji trening bomo opravili tam, pred tekmo pa bomo prespali na Brdu pri Kranju."

Marko Šuler zaradi kartonov ne bo smel igrati, v obrambi ga bo verjetno zamenjal Branko Ilić, ki je dobil priložnost že na tekmi proti Belgiji.

Vratar Samir Handanović je na zadnjih dveh reprezentančnih tekmah (zmaga proti Ferskim otokom 0:2, remi na prijateljski tekmi proti Belgiji 0:0) mrežo ohranil nedotaknjeno, odlično pa brani tudi pri Udineseju: "Estonija je neugodna ekipa. Ne nazadnje je presenetila Srbijo v Beogradu. To je tekma, ki jo moramo dobiti in prava preizkušnja, ki jo Slovenija potrebuje, da se spet začne dvigati."

Slovenija je lani v Talinu slavila po avtogolu Andreja Sidorenkova in na takrat težkem, neravnem in trdem, igrišču imela kar precej težav z gostitelji, pri katerih je Slovencem najbolj znan Konstantin Vasiljev, ki pa zapušča Koper, saj je tik pred podpisom pogodbe z ruskim prvoligašem Amkarjem iz Perma.

Skupina C, petek ob 20.45:
SLOVENIJA - ESTONIJA (Ljubljana)
FERSKI OTOKI - ITALIJA
SEVERNA IRSKA - SRBIJA

Torek, 6. septembra:

ITALIJA - SLOVENIJA (Firence)
SRBIJA - FERSKI OTOKI
ESTONIJA - SEVERNA IRSKA

Lestvica:                           
ITALIJA            6  5 1 0 14:1 16 
SLOVENIJA          7  3 2 2  9:4 11 
SEVERNA IRSKA      6  2 3 1  7:3  9 
SRBIJA             6  2 2 2  8:9  8 
ESTONIJA           7  2 1 4  7:11 7 
FERSKI OTOKI       8  1 1 6  5:22 4