Zlatan Ljubijankič je bil na tekmi proti Severni Irski Kekov joker s klopi. Foto: EPA
Zlatan Ljubijankič je bil na tekmi proti Severni Irski Kekov joker s klopi. Foto: EPA
Tomas Rosicky
Čehi so v zadnjih letih dosegli številne reprezentančne uspehe. Leta 2004 so igrali v polfinalu evropskega prvenstva. Foto: EPA
Šuler in Šišič optimistično v Teplice
Novakovič pripravljen na Čehe

Slovenski nogometaši imajo po treh tekmah kar sedem točk, s Poljaki vodijo v skupini 3 in mirno pričakujejo obračun v Teplicah, kamor potujejo v torek: "Tudi tam želimo pokazati, da smo dovolj kvalitetni in Čehom vzeti točke," je za MMC povedal Robert Koren, ki napoveduje, da bo Slovenija zmagala z 2:1. Podobno kot pred osmimi leti, ko je prijateljski obračun v Ostravi (0:1) odločil Miran Pavlin.

Junaka Ljudskega vrta naj bi stisnila zobe
Strelca nepozabnega sobotnega večera Milivoje Novakovič in Zlatan Ljubijankič imata težave s poškodbo, a naj bi bila pripravljena. "Že dan pred tekmo sem staknil manjšo poškodbo, ki je posledica velike utrujenosti. Nisem zadovoljen s termini, vse skupaj je preveč naporno. Pokal, prvenstvo, reprezentanca, vse skupaj je velika obremenitev in težko se je regenerirati. Pred tekmo je težko jemati tablete in prejemati injekcije, a na takih tekmah preprosto moraš nastopiti," je dejal "Nova", ki je v tem kvalifikacijskem ciklusu zabil že tri gole.

Ljubijankič pravi, da se v reprezentanci ne ukvarjajo s težavami Češke, ampak le s seboj, in da bodo naredili vse, da presenetijo Češko, ki ima v odsotnosti Tomaša Rosickega težave z organizacijo igre.

Kdo bo zamenjal Cesarja in Komca?
Selektor Matjaž Kek ima precej skrbi, saj ne more računati na Boštjana Cesarja in Andreja Komca, ki sta po njegovem mnenju prepoceni prejela rumena kartona. V obrambi sta kandidata Mitja Mörec in Matej Mavrič, vezista švedskega Djurgardna pa naj bi nadomestil Darijan Matič, v igri pa je tudi Aleksander Radosavljevič. V poštev bi lahko prišel tudi Tonči Žlogar, ki bo zaradi poškodbe nosa nastopil s posebno masko.

Žogo čim prej v njihov kazenski prostor
Koren o moči tekmecev: "Čehi so izredno močna reprezentanca, vredna vsega spoštovanja. Mi moramo pokazati našo odločnost, samozavest in biti osredotočeni sami nase! Kot do zdaj moramo stati čim bolj kompaktno, s čimvišjo stopnjo koncentracije. Čim prej moramo spraviti žogo v njihov kazenski prostor!"

V ponedeljek popoldne so Kekovi varovanci trenirali v Domžalah, v torek pa jih čaka pot na Češko, kjer bodo preizkusili zelenico na stadionu Na Stadinlech v Teplicah.

Skupina 3, sreda ob 17.30 (prenos na TV SLO 2):
ČEŠKA - SLOVENIJA
Ob 20.30:
SLOVAŠKA - POLJSKA
Ob 20.45:
SEVERNA IRSKA - SAN MARINO


Lestvica:
SLOVENIJA 3 2 1 0 5:2 7 POLJSKA 3 2 1 0 5:2 7 SLOVAŠKA 3 2 0 1 6:4 6 ČEŠKA 2 0 1 1 1:2 1 SEVERNA IRSKA 3 0 1 2 2:4 1 SAN MARINO 2 0 0 2 1:5 0


T. O./C. R.

Šuler in Šišič optimistično v Teplice
Novakovič pripravljen na Čehe