Incident v Craiovi bo zagotovo dobil epilog na sedežu Uefe, pri čemer bodo Madžari zahtevali razveljavitev tekme in s tem napredovanje v 3. predkrog Evropske lige. Foto: EPA
Incident v Craiovi bo zagotovo dobil epilog na sedežu Uefe, pri čemer bodo Madžari zahtevali razveljavitev tekme in s tem napredovanje v 3. predkrog Evropske lige. Foto: EPA

Četrtkova povratna nogometna tekma med romunsko ekipo Universitatea Craiova in madžarskim Honvedom je bila izjemno kaotična. Epilog je dobila šele po izvajanju 11-metrovk, ob tem je bila tekma za pol ure prekinjena, ker je glavnega sodnika Arnolda Hunterja iz Severne Irske v končnici podaljška zadel predmet, ki je priletel s tribune.

Poškodba sodnika v metežu predmetov
Na razburljivem dvoboju je bilo najbolj vroče na koncu tekme, ko je prišlo do pretepa med nogometaši romunske in madžarske ekipe, med samo tekmo pa je bilo vseskozi zelo napeto tudi med obema navijaškima skupinama na tribunah stadiona.

V končnici podaljška je prišlo do polurne prekinitve, saj je najprej na zelenici tik ob glavnem sodniku eksplodirala bakla, nato pa je Hunterja zadel še predmet, najverjetneje vžigalnik. Poškodovani sodnik Hunter ni mogel nadaljevati vodenja tekme, nastalo vrzel pa je zapolnil četrti sodnik Jamie Robert Robinson.

Policija odsvetovala prekinitev tekme
Honved je zaradi ogrožanja varnosti in številnih nepravilnosti zahtevalo prekinitev tekme pri izidu 0:0, a so ga po polurni prekinitvi vendarle nadaljevali, saj tamkajšnja policija ni mogla zagotoviti varnosti za gostujoče Madžare in sodnike.

Po izvajanju 11-metrovk so si napredovanje v tretji kvalifikacijski krog evropskega pokala izborili nogometaši romunske ekipe, ki so slavili s 3:1. Pred tednom dni sta se Honved in Universitatea Craiova v Budimpešti prav tako razšla brez golov. A glede na okoliščine incidenta in bliskovitost, s katero se je primer razširil po nogometni Evropi, se zdaj pričakuje odziv Uefe.

V Stožicah sodnik zagrozil s prekinitvijo
Za primer dogajanje iz Ljubljane. Ko so sredi 2. polčasa zavrele strasti v Stožicah med Olimpijo in Malatyasporjem ter so na zelenico poleteli nekateri predmeti (predvsem pivski plastični kozarci) in nekaj bakel, je slovaški sodnik Filip Glova zagrozil in prek napovedovalca na stadionu sporočil – če prileti na zelenico še ena bakla ali predmet, bo tekma prekinjena.