Juventus je na poti do osvojitve petega superpokala (prvega po letu 2003) s klopi vodil Massimo Carrera, saj je Antonio Conte včeraj izvedel, da je zaradi udeleženosti v škandal s prirejanjem izidov suspendiran za 10 mesecev. Foto: Reuters
Juventus je na poti do osvojitve petega superpokala (prvega po letu 2003) s klopi vodil Massimo Carrera, saj je Antonio Conte včeraj izvedel, da je zaradi udeleženosti v škandal s prirejanjem izidov suspendiran za 10 mesecev. Foto: Reuters
Goran Pandev
Goran Pandev je v prvem polčasu dosegel že svoj sedmi zadetek v karieri proti Juventusu, v 86. minuti pa je moral zaradi rdečega kartona predčasno pod prho. Foto: Reuters
Kwadwo Asamoah
Kwadwo Asamoah je bil med najboljšimi v vrstah "stare dame". Foto: Reuters

Neapeljčani so se maja v Rimu veselili zmage nad "staro damo", tedaj v finalu italijanskega pokala, tokrat pa so bili v končnici tekme na Ptičjem gnezdu tudi preveč živčni za uspeh. Izključena sta bila namreč Goran Pandev (povedal je nekaj krepkih stranskemu sodniku) in Juan Camilo Zuniga (dva rumena kartona) ter za nameček še trener Walter Mazzarri, zato so podaljšek odigrali le z devetimi nogometaši.
Po prvem polčasu 1:2
Napoli je sicer kljub boljšemu začetku Juveta v 27. minuti povedel. Edinson Cavani je pobegnil obrambi po hitrem protinapadu in dolgi globinski podaji, prvi strel mu je Gianluigi Buffon ubranil, odbita žoga pa je le končala za hrbtom italijanskega reprezentančnega vratarja. Deset minut pozneje je izenačil Kwadwo Asamoah (poleti je v Torino prišel iz Udineseja) s sijajnim volejem z levico z roba kazenskega prostora.
Toda na odmor je s prednostjo vendarle odšel Napoli, saj je Pandev v 41. minuti izkoristil neuspešno izbijanje žoge Leonarda Bonuccija in zadel za 1:2. Na nov gol je bilo nato treba počakati do 73. minute, ko je Arturo Vidal poravnal izid z 11-metrovke po prekršku nad Mirkom Vučinićem. Zasluženo, saj je Juventus napadal in iskal izenačujoči zadetek.

V podaljšku zadela Maggio in Vučinić
Črnogorec je v prvem podaljšku postavil končni izid po podaji Claudia Marchisia, predtem pa je lastno mrežo zatresel še Christian Maggio - z glavo po prostem strelu Andree Pirla. Nogometaši Napolija se zaradi razočaranja nad nekaterimi sodnikovimi odločitvami po tekmi niso udeležili slovesnosti ob podelitvi pokala.
Italijanski superpokal, Peking:
JUVENTUS
- NAPOLI 4:2 (2:2, 1:2)
75.000; Asamoah 37., Vidal 73./11-m, Maggio 98./ag, Vučinić 101.; Cavani 27., Pandev 41.
RK: Pandev 86., Zuniga 90./oba Napoli

Juventus: Buffon, Lucio, Bonucci, Barzagli, Lichtsteiner (89./Padoin), Marchisio, Pirlo, Vidal, Asamoah, Giovinco (117./Giaccherini), Matri (46./Vučinić).

Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro (62./Fernandez), Britos, Maggio, Behrami, Inler (106./Dossena), Hamšik (68./Gargano), Zuniga, Pandev, Cavani.

Sodnik: Paolo Silvio Mazzoleni