Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino navijače poziva k potrpežljivosti. Foto: EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino navijače poziva k potrpežljivosti. Foto: EPA

"Tolerantnost in razumevanje sta v teh časih zelo pomembna. Ne smemo pa pozabiti, da obstaja tudi prostor za navijače," je v videosporočilu članicam Fife povedal Infantino in dodal, da nogomet brez občinstva ni isti.

Infantino: Poskrbeti moramo, da bodo gledalci na stadionih znova varni
"Še vedno neutrudno, a tudi diskretno in s spoštovanjem se trudimo, da po korakih presežemo te začasne ukrepe. A obenem moramo z vso odgovornostjo poskrbeti za to, da bodo gledalci na stadionih znova varni,"
je dejal 50-letni Švicar.

Infantino je dodal, da se bo prek medmrežja še tesneje povezal s posameznimi nacionalnimi zvezami in skupaj z njimi "iskal rešitve za boljši nogomet v prihodnosti". Tukaj ne gre le za gledalce, ampak tudi za morebitno omejitev plač nogometašev, davčne mehanizme ter obremenjenost igralcev in s tem povezano spremembo tekmovalnih koledarjev. Infantino dodaja, da o vseh teh pomembnih vprašanjih ne sme odločati majhna skupina ljudi v eni izmed sobic. "Ti časi so definitivno minili," še pravi Infantino.

Seehofer: V novi sezoni na tekmah vedno več občinstva
Medtem pa iz Nemčije, kjer so med prvimi nadaljevali nogometno prvenstvo, načrtujejo, da bi se gledalci na stadione vrnili postopoma z začetkom nove sezone. "Zelo sem optimističen, da bomo v novi sezoni postopoma na tekme spustili vedno več občinstva. Ne takoj, ne vseh naenkrat in začetek ne bo enak časom pred koronakrizo. A začeli bomo z zmanjšanim številom, da bodo ljudje lahko ohranili medsebojno razdaljo. Tako v nogometu kot na drugih področjih bomo skupaj našli pametne rešitve, ki bodo omogočale uživanje življenja in varnost pred okužbo," je za medije povedal nemški notranji minister Horst Seehofer.