Deset let je bil Alessandro Nesta ljubljenec navijačev Milana. Foto: Reuters
Deset let je bil Alessandro Nesta ljubljenec navijačev Milana. Foto: Reuters
Filippo Inzaghi
Filippo Inzaghi je v Milanu igral od leta 2001. Foto: EPA
Luis Enrique
Luis Enrique na klopi Rome ni izpolnil visokih pričakovanj. Foto: EPA

Milan je 36-letnemu branilcu Nesti ponudil podaljšanje pogodbe še za leto dni, a ga je eden najboljših branilcev svojega časa odklonil. V Lombardijo je Rimljan prišel leta 2002 iz matičnega Lazia. Nesta je bil pred prestopom v Milan kapetan sinjemodrih. Za Italijo je zbral 78 nastopov in sodeloval tudi pri osvojitvi svetovnega prvenstva. Z Milanom je po dvakrat slavil v Serii A in Ligi prvakov. Italijanski prvak je postal tudi z Laziom. Nesta je kot razlog za odhod iz Milana navedel, da se ne počuti več dovolj dobro pripravljenega, da bi igral na tako visoki ravni. Najverjetneje bo kariero nadaljeval v ZDA.

Inzaghi: Igral in zmagoval sem za vas
"Prva in edina stvar, ki vam jo želim sporočiti, je, da sem igral in zmagoval za nas. Vedno smo bili na isti valovni dolžini, česar nam nihče nikoli ne more vzeti," se je 38-letni napadalec Inzaghi na klubski spletni strani čustveno poslovil od navijačev. 34-letni vezist Gattuso pa je dejal: "Prišel je čas, da odidem, čeprav še ne vem, kam." Inzaghi in Gattuso sta z Milanom osvojila dva naslova državnih prvakov in dvakrat slavila v Ligi prvakov. Gattuso je bil v Milanu od leta 1999, Inzaghi pa od 2001.

Luis Enrigue nič več na klopi Rome
Luis Enrique v prihodnji sezoni ne bo več vodil Rome, so potrdili pri italijanskem prvoligašu.Španski strokovnjak, ki se je kot trener proslavil pri Barceloni B, je v večno mesto prišel z visokimi cilji, a pravih rezultatov sinovi volkulje niso uspeli doseči. "V določenem trenutku je ugotovil, da je treba končati to zgodbo. V prihodnji sezoni ne bo vodil nobenega moštva. Že dalj časa je razmišljal o tem. Odločili smo se, da mu damo čas, da nam sporoči svojo odločitev," je povedal Franco Baldini, generalni direktor Rome, ki pred zadnjim krogom v Serii A zaseda sedmo mesto.

Asturijec, ki je leta 1996 dvignil kar nekaj prahu s prestopom iz Reala v Barcelono, kjer je dokončno zablestel in nato celo od Pepa Guardiole prevzel kapetanski trak, naj bi popeljal Romo na pota stare slave in jo priključil največjim trem italijanskim klubom. Glavna kandidata za trenerski stolček rimskega moštva naj bi bila nekdanji napadalec Rome Vincenzo Montella in Andre Villas-Boas, ki se je med letošnjo sezono razšel s Chelseajem.