Aluminij je v lanski sezoni Prve lige Telekom Slovenije osvojil peto mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Aluminij je v lanski sezoni Prve lige Telekom Slovenije osvojil peto mesto. Foto: www.alesfevzer.com

"Vodstvo kluba je vse dejavnosti članskega moštva preventivno odpovedalo do nadaljnjega, igralci pa morajo prihodnje dni preživeti v samoizolaciji, medtem pa so stiki z zunanjim svetom povsem prepovedani," so sporočili iz Kidričevega.

O nadaljnjih korakih, poveznih s pozitivnim primerom okužbe v klubu, bodo javnost pravočasno obveščali tudi v prihodnje, so še zapisali pri klubu.

Krefl prihaja, Živković odhaja

Aluminij se je pred novo sezono okrepil z levim bočnim branilcem Aljažem Kreflom. Ta se v Kidričevo seli iz Velenja, kjer je lani odigral 30 tekem v državnem prvenstvu. Klub pa zapušča hrvaški napadalec Ante Živković, ki se seli v Turčijo.

Nogometna zveza Slovenije je ob pozitivnem testu v izjavi za javnost zapisala, da "nogometaš Aluminija v zadnjih dneh sicer ni bil v stiku z moštvom, saj je zaradi procesa elektive preventivno ostal doma".

NZS je v petek sporočil, da bodo vsi prvoligaši morali v ponedeljek opraviti teste na novi koronavirus, izolirani nogometaši Aluminija pa bodo prav tako testirani v ponedeljek.

NZS je kljub pozitivnemu primeru optimističen, da so v Kidričevem primer okužbe odkrili dovolj hitro in da se bodo nogometne dejavnosti v klubu kmalu nadaljevale.

Delegiranje prvega kroga zato do rezultatov ponedeljkovih testov ostaja nespremenjeno.

Nogometaši Domžal so prestali testiranje na covid-19 z negativnimi rezultati.

Domžale: Zadnji testi na novi koronavirus negativni

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE
1. KROG

Sreda ob 17.00:
CELJE - MURA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Ob 19.00:
MARIBOR - ALUMINIJ

Četrtek ob 17.00:
CB24 TABOR SEŽANA - KOPER

Ob 19.00:
OLIMPIJA - GORICA

Preloženo:
DOMŽALE - BRAVO