Kako bodo plesale kroglice na četrtkovem žrebu? Foto: EPA
Kako bodo plesale kroglice na četrtkovem žrebu? Foto: EPA
Chelsea je prvi branilec naslova, ki se je moral posloviti že po skupinskem delu. Foto: Reuters

V dveh bobnih ne bo branilca naslova Chelseaja, bo pa devet nekdanjih evropskih prvakov. Edina novinka med 16 najboljšimi klubi v Evropi je Malaga. Real Madrid bo v osmini finala sodeloval 16. zapored. V dvoboje na izpadanje se je v primerjavi z lansko sezono uvrstilo le pet istih klubov. To so poleg Reala še Bayern, Barcelona, Arsenal in Milan.

V prvem bobnu bodo zmagovalci skupin Paris SG, Schalke, Malaga, Borussia Dortmund, Juventus, Bayern, Barcelona in Manchester United. Drugi boben sestavljajo Porto, Arsenal, Milan, Real Madrid, Šahtar, Valencia, Celtic in Galatasaray.

V osmini finala se ne moreta srečati kluba iz iste države in kluba, ki sta igrala skupaj v skupinskem delu. Najbolj nezaželen tekmec zmagovalcev skupin je Real Madrid. Kaj lahko se zgodi, da bomo na začetku prihodnjega leta priča velikemu derbiju, kot je Real - Manchester United, Real - Bayern ali Real - Juventus.

Prve tekme bodo 12./13. in 19./20. februarja na zelenicah klubov iz drugega bobna. Povratne tekme bodo 5./6. in 12./13. marca.

Žreb v Evropski ligi brez omejitev
Ob 14. uri bodo izžrebali še pare 1/16 finala Evropske lige. V prvem bobnu bodo Liverpool, Viktoria Plzen, Fenerbahče, Bordeaux, Steaua, Dnipro, Genk, Rubin Kazan, Lyon, Lazio, Metalist Harkov, Hannover, Chelsea, Cluj, Olympiacos in Benfica, v drugem pa Anži Mahačkala, Atletico Madrid, Borussia Mönchengladbach, Newcastle, Stuttgart, Napoli, Basel, Inter Milano, Sparta Praga, Tottenham, Bayer Leverkusen, Levante, Dinamo Kijev, Zenit St. Petersburg, Ajax in Bate Borisov. Pri žrebu ni nikakršnih omejitev, torej se lahko pomerita tudi kluba iz iste države in iste skupine. Prve tekme bodo 7. marca, povratne pa teden dni pozneje.