Saša Ivković je bil v zadnji sezoni in pol eden najboljših posameznikov Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Saša Ivković je bil v zadnji sezoni in pol eden najboljših posameznikov Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

Baniyas, ki je v zadnji sezoni državnega prvenstva zasedel šesto mesto, je na Twitterju že predstavil novo okrepitev. 26-letni Ivković naj bi v vijoličastem dresu odigral še zadnjo tekmo kvalifikacij za Evropsko ligo proti Ludogorcu, ki bo v četrtek v Ljudskem vrtu, nato pa se bo preselil v moštvo, ki ga vodi nekdanji selektor Kameruna in Jamajke, Nemec Winfried Schäfer.

Ivković, ki se je rodil v Vukovarju in ima tudi hrvaško državljanstvo, je k Mariboru prišel na začetku lanskega leta. Hitro je postal nepogrešljivi člen vrste Darka Milaniča in z njo lani postal državni prvak. Srbski branilec se je izkazal tudi ofenzivno, saj je bil izjemno nevaren v igri z glavo po prekinitvah. V Prvi ligi je tako na 57 tekmah dosegel deset golov.

Kot poroča EkipaSN, je Maribor zanj prejel milijon in pol evrov odškodnine. Njegova zamenjava naj bi bil nekdanji član Olimpije Nemanja Mitrović, ki je nazadnje igral za poljsko moštvo Jegiellonia Bialystok. Slovenski reprezentant je bil predtem tudi kapetan zmajev.

Državni prvaki imajo sicer v osrčju obrambe v zadnjem času kar nekaj težav. Poletna okrepitev Špiro Peričić za zdaj ni navdušil, Marko Šuler je pred novo sezono končal kariero, Aleksander Rajčević in Luka Uskoković pa sta poškodovana.