Najdražji vratar na svetu Alisson Becker, ki je poleti 2018 prišel iz Rome, se bo na zelenice zelo verjetno vrnil aprila. Foto: Reuters
Najdražji vratar na svetu Alisson Becker, ki je poleti 2018 prišel iz Rome, se bo na zelenice zelo verjetno vrnil aprila. Foto: Reuters

Na prvi tekmi osmine finala je Atletico na stadionu Wanda Metropolitano premagal Liverpool z 1:0. Edini zadetek je dosegel Saul Niguez v 4. minuti.

"Pred tekmo s Chelseajem je imel nekaj težav. Mislili smo, da ni nič. Tako ali tako nismo predvidevali, da bo igral v Pokalu FA. Moral bi biti na klopi. Vseeno smo se odločili, da ne bomo tvegali, zato ga nismo uvrstili v ekipo. Naslednji dan so zdravniki pri slikanju nekaj našli, zato ne bo igral na naslednjih tekmah. Gre za težave s kolkom. Običajen človek bi lahko šel normalno v službo, a pri nogometnem vratarju je nekoliko drugače," je na novinarski konferenci povedal trener Jürgen Klopp.

"Prihodnji teden bomo videli, kaj bo. Verjetno bo lahko igral po reprezentančnem premoru čez mesec dni," je položaj opisal nemški strokovnjak.

Velika napaka Adriana proti Chelseaju
Na pokalni tekmi s Chelseajem, ki jo je Liverpool izgubil z 0:2, je branil Adrian, ki je naredil veliko napako ob prvem golu modrih. Willian je z roba kazenskega prostora streljal po sredini vrat, Adrian je skušal žogo ujeti, a mu je ušla v mrežo. Do konca marca bo zelo verjetno branil na vseh tekmah. Liverpool ima v Premier ligi kar z 22 točk naskoka pred Manchester Cityjem in lahko že v prihodnjih tednih potrdi prvi naslov angleškega prvaka po letu 1990.

27-letni Alisson bo izpustil tudi obe tekmi Brazilije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2020 proti Boliviji in Peruju 28. marca in 1. aprila.

Liverpool ostal brez vratarja Alissona za ključno tekmo proti Atleticu