Frank Schäfer je prepričan, da bo Köln obstal v Bundesligi. Foto: EPA
Frank Schäfer je prepričan, da bo Köln obstal v Bundesligi. Foto: EPA

Milivoje Novaković, Petit, Kevin Pezzoni in Slawomir Peszko se vračajo v ekipo za izjemno pomembno tekmo 31. kroga v Mönchengladbachu. Solbakken se je četverici odrekel na zadnjih dveh tekmah. Proti Bremnu je Köln doma iztržil točko (1:1), v Mainzu pa je doživel pravi polom (0:4).

"Vidim le eno možnost, začeti moramo z ničle. Vse, kar se je zgodilo prej, ni pomembno. Na igrišču se moramo predstaviti kot celota. Klub je trenutno v najtežjem položaju v zadnjih letih, a vseeno sem prepričan, da nam lahko uspe ostati v Bundesligi. V nasprotnem primeru ne bi sprejel tega dela," je pojasnil Schäfer.

"Niti sekunde nisem okleval, ko sem dobil ponudbo. Nisem mogel reči ne, saj sem navezan na to mesto in na te navijače," je še dodal 48-letni Schäfer, ki je vodil "kozličke" že v lanski sezoni med desetim in 31. krogom.

V zadnjem krogu v Köln prihaja Bayern
Köln je na lestvici na 16. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije s tretjeuvrščeno ekipo druge lige. To je za zdaj Fortuna iz Düsseldorfa. V zadnjih treh krogih čaka nogometaše Kölna zelo zahteven razpored. Najprej bodo gostili Stuttgart, sledi gostovanje v Freiburgu, ki je v spomladanskem delu pod vodstvom trenerja Christiana Streicha v sijajni formi, v zadnjem krogu pa je na sporedu veliki derbi z Bayernom.