Sobotni večni derbi v finalu Pokala Slovenije je prinesel dramatičen podaljšek, a tudi veliko neprijetnih prizorov, ki nimajo mesta v športni igri. Foto: www.alesfevzer.com
Sobotni večni derbi v finalu Pokala Slovenije je prinesel dramatičen podaljšek, a tudi veliko neprijetnih prizorov, ki nimajo mesta v športni igri. Foto: www.alesfevzer.com

Burno dogajanje med srečanjem in po finalni tekmi med Olimpijo in Mariborom je vrglo temno luč na slovenski nogomet. Od grobih in nešportnih potez igralcev do navijaških izgredov na tribunah, ostrih in poniževalnih besed funkcionarjev.

V torek zjutraj je Nogometna zveza Slovenije sporočila, da bo preučila samo izvedbo finalnega dne Pokala Slovenije in bo na podlagi ugotovitev sprejela ukrepe, ki bi preprečili ponovitev neprijetnih dogodkov iz Celja. Ob tem NZS obsoja vsako nasilje in poziva k ferpleju.


Sporočilo NZS-ja za javnost v celoti

Nogometna zveza Slovenije je v soboto organizirala finalni dogodek slovenskega pokalnega tekmovanja, Pokala Pivovarna Union v ženski in moški konkurenci.

Nogometna zveza Slovenije ostro obsoja vedenje posameznikov, ki so v soboto zvečer s svojimi nešportnimi navijaškimi izgredi ogrozili druge. Zagovarjamo stališče, da na nogometnih tekmah tako na igrišču kot tudi na tribunah prevladuje fair play in športni duh ter da med podporniki nasprotnih ekip vlada medsebojno spoštovanje.

Nogometna zveza Slovenije odločno nasprotuje vsem oblikam nasilja na nogometnih dogodkih in bo storila vse, kar je v njeni moči, da se podobni izgredi v prihodnosti preprečijo in se nogomet odvija v sprejemljivih varnostnih in tekmovalnih okvirih.

Zaradi sobotnih dogodkov bo NZS opravil temeljito analizo in revizijo tokratne organizacije finalne tekme, po ugotovitvah pa bo sprejel dodatne organizacijske ukrepe z namenom, da se takšna početja v prihodnje preprečijo.